Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά έπειτα από 4 συνεδριάσεις οι ευρωαγορές

Ρευστοποιήσεις έπειτα από τέσσερις κερδοφόρες συνεδριάσεις επικρατούν σε ευρωαγορές και Ασία. Το νέο ρεκόρ τιμών πετρελαίου και οι προειδοποιήσεις ότι η κρίση δεν έχει εκτονωθεί, κυριαρχούν στις ανησυχίες.

Διορθωτικές τάσεις, έπειτα από τέσσερις κερδοφόρες συνεδριάσεις, επικρατούν στις ευρωαγορές, μετά και την υποχώρηση των ασιατικών αγορών. 

Οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις των τιμών πετρελαίου στα εταιρικά κέρδη επιβαρύνουν τις επενδυτικές διαθέσεις και οι ενεργοβόροι κλάδοι καταγράφουν υποχώρηση.

Η Air France υποχωρεί 1% και η Ryanair επίσης 1%.

Οι δηλώσεις αρκετών οικονομολόγων και αναλυτών, μεταξύ των οποίων και ανώτατο στέλεχος του ΔΝΤ, ότι η κρίση δεν έχει εκτονωθεί ακόμη, επιβαρύνουν την ψυχολογία.

Η Imperial Tobacco υποχωρεί 1,8% κατόπιν ανακοίνωσης πώλησης μετοχών για την χρηματοδότηση της εξαγοράς της Altadis.

Η Marks & Spencer ενισχύεται 2,7% μετά την ανακοινωση αύξησης κερδών 2,7%.

Η Nordea Bank υποχωρεί 2% κατόπιν υποβάθμισης της σύστασης της Deutsche Bank σε «πώληση.»

Αρνητικά αντιδρούν και οι μετοχές των European Aeronautic, Defence & Space (-3,8%) και Solvay (-1,7%) μετά τη σύσταση "πώλησης" των μετοχών τους από τη UBS.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,8% στις 6.325 μονάδες, ο DAX 0,78% στις 7.169 μονάδες και ο CAC 0,94% στις 5.093 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενισχύθηκαν χθες καθώς οι αυξήσεις των τιμών ενεργειακών προϊόντων και μετάλλων στήριξαν τις μετοχές των αντίστοιχων κλάδων, ενώ παράλληλα αναθερμάνθηκε η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Οι περισσότερες αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν στην προηγούμενη συνεδρίαση, όταν η SanDisk ανακοίνωσε ότι οι ενεργειακές τιμές πλήττουν τις πωλήσεις και η Citigroup υποβάθμισε τις εκτιμήσεις κερδοφορίας των μεγάλων χρηματοοικονομικών οίκων της Wall Street.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση οριακά πάνω από το ψυχολογικό όριο των 13.000 μονάδων με άνοδο 0,32%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με πτώση 0,50%.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια υποχώρησαν το πρωί έπειτα από επτά συνεδριάσεις ανόδου κατόπιν των αποτελεσμάτων της Macquarie Group που ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων.

Ο δείκτη MSCI Ασίας - Ειρηνικού, που το τελευταίο δίμηνο έχει ενισχυθεί 16%, σημείωσε πτώση 0,7%. Στο 0,63% η πτώση για τον δείκτη Nikkei στο Τόκιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v