Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έργο υποδομής-ρεκόρ της Abertis στις ΗΠΑ

Νέο ρεκόρ έργου υποδομής δημιούργησε η ισπανική Abertis, όταν η πολιτεία της Πενσιλβάνιας στην Αμερική αποδέχτηκε την προσφορά ύψους 12,8 δισ. δολ. για την 75ετή εκμετάλλευση της αρτηρίας Pennsylvania Turnpike.

Έργο υποδομής-ρεκόρ της Abertis στις ΗΠΑ
Νέο ρεκόρ έργου υποδομής δημιούργησε η ισπανική Abertis όταν η πολιτεία της Πενσιλβάνιας στην Αμερική αποδέχτηκε την προσφορά ύψους 12,8 δισ. δολ. για την 75ετή εκμετάλλευση της αρτηρίας Pennsylvania Turnpike μήκους 500 μιλίων.

Το ογκώδες ποσό της προσφοράς είναι τριπλάσιο από το προηγούμενο ρεκόρ έργου υποδομής και προβλέπεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον και άλλων Πολιτειών της Αμερικής για έργα διαχείρισης οδικών δικτύων.

Η Abertis, επιχείρηση διαχείρισης οδικών έργων, η Citi Infrastructure Investors, βραχίονας υποδομών της Citigroup, και η Criteria Caixa Corp., ο μεγαλύτερος μέτοχος της Abertis μαζί έκαναν καλύτερη προσφορά από τα 12,1 δισ. δολ. που είχε καταθέσει κοινοπραξία της Goldman Sachs με την αυστραλέζικη Transurban.

Η κοινοπραξία ανάμεσα στη Macquarie της Αυστραλίας και στην επίσης ισπανική Cintra είχε αποκλειστεί από τον τελικό γύρο, με προσφορά μόνο 8,1 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v