Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη ευρωαγορών -"Ισοφάρισαν" οι αναδυόμενες

Ενισχύονται επί τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ τα αναδυόμενα χρηματιστήρια έχουν ήδη «σβήσει» τις ζημίες 2008, βάσει του δείκτη MSCI.

Ενισχύονται επί τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ τα αναδυόμενα χρηματιστήρια έχουν ήδη «σβήσει» τις ζημίες 2008, βάσει του δείκτη MSCI.

Τις ευρωπαϊκές συναλλαγές, όπως και νωρίτερα στην Ασία, υποστηρίζουν οι κλάδοι ενέργειας και πρώτων υλών, καθώς και η ανανεωμένη δραστηριότητα στις εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Τον κλάδο εμπορευμάτων υποστηρίζει, πέρα από τη σταθερή άνοδο των τιμών πετρελαίου και μετάλλων, η θετική σύσταση της Citigroup για τις μετοχές των Anglo American (+2,3%) και Vedanta (+2,3%).

Η μετοχή της Interhyp, της μεγαλύτερης εταιρίας μεσιτίας στεγαστικών δανείων της Γερμανίας, εκτινάσσεται 36,8% κατόπιν της προσφοράς της ING για την εξαγορά της.

Επιπλέον η Enodis κερδίζει 2,1% κατόπιν αναβαθμισμένης προσφοράς από τη Manitowoc Company.

Οι πιέσεις επιμένουν στον τραπεζικό κλάδο και περιορίζουν την άνοδο, με τη Royal Bank να υποχωρεί 2,7% και τη Societe Generale 1,3%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,22% στις 6.318 μονάδες, ο DAX 0,37% στις 7.182 μονάδες και ο CAC 0,29% στις 5.092 μονάδες.

Νωρίτερα, τα χρηματιστήρια των αναπτυσσόμενων οικονομιών ενισχύθηκαν επί έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, «σβήνοντας» την πτώση του δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών στο 2008, χάρη στα αδιάκοπα ράλι των τιμών πετρελαίου, άνθρακα και σιτηρών, που υποστηρίζουν τις αγορές από τη Βραζιλία μέχρι την Ταϊβάν και τη Ρωσία.

Ο δείκτης MSCI Emerging Markets, που έχει τετραπλασιαστεί στα 5 τελευταία χρόνια, ενισχύθηκε 0,4% σήμερα. Είχε υποχωρήσει 22% από το ζενίθ στις 29 Οκτωβρίου εξαιτίας της πιστωτικής κρίσης.

Οι επιμέρους δείκτες ενέργειας και πρώτων υλών έχουν κερδίσει 33% και 36% αντιστοίχως από τα χαμηλά στις 22 Ιανουαρίου.

Για σήμερα στη Wall Street οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται σταθεροποιητικό άνοιγμα σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.

Θα ανακοινωθεί ο σύνθετος οικονομικός δείκτης Conference Board Απριλίου, που εκτιμάται ότι βελτιώθηκε ελαφρώς 0,1% όπως και στην προηγούμενη μέτρηση.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v