Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στον απόηχο Wall & Ασίας για Ευρώπη

Θετικά πρόσημα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κατόπιν της ανάκαμψης των βασικών δεικτών σε ΗΠΑ και Ασία. Θετικές κλαδικές συστάσεις και κινητικότητα στις εξαγορές και συγχωνεύσεις ενισχύουν τις ανοδικές τάσεις.

Θετικά πρόσημα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κατόπιν της ανάκαμψης των βασικών δεικτών σε ΗΠΑ και Ασία. Θετικές κλαδικές συστάσεις και κινητικότητα στις εξαγορές και συγχωνεύσεις ενισχύουν τις ανοδικές τάσεις.

Η UBS αναβάθμισε τη σύστασή της για τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε «overweight» από «underweight». Η Metro κερδίζει 1%.

Σημαντική άνοδο καταγράφει και ο κλάδος κατασκευαστών ημιαγωγών, κατόπιν της σύστασης της Friedman Billings Ramsey υπέρ της αγοράς μετοχών τους. Η STMicroelectronics κερδίζει 1,8% και η Infineon Technologies 1,9%.

Μεγάλη κινητικότητα επικρατεί στον μεταλλευτικό κλάδο, μετά το αυστραλέζικο δημοσίευμα που θέλει την Κίνα να συνεργάζεται με fund για να αγοράσουν μερίδιο στον μεταλλευτικό κολοσσό BHP Billiton.

Θετικά αντιδρά η British Airways (+3,1%) στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Η British Energy ενισχύεται 5,6% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Μέχρι το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, ο δείκτης Stoxx 600 έχει ενισχυθεί 1,1% στην εβδομάδα, με αποτέλεσμα η πτώση του από το υψηλό 6,5 ετών του Ιουνίου να περιορίζεται στο 18%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,32% στις 6.271 μονάδες, ο DAX 0,69% στις 7.129 μονάδες και ο CAC 0,51% στις 5.083 μονάδες.

Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές αναρριχήθηκαν σε υψηλό τεσσάρων μηνών με κέρδη επί 5η διαδοχική συνεδρίαση. Βασικό έναυσμα ήταν η φημολογία για την εξαγορά της Κίνας στην BHP Billiton, η οποία στις ασιατικές συναλλαγές άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία της μετοχής της.

Ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού, με κέρδη 1% στη συνεδρίαση, κλείνει την εβδομάδα με άνοδο υψηλότερη του 3%. Στο ιαπωνικό χρηματιστήριο επικράτησαν ήπιες πιέσεις και ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,2%.

Στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών αναρριχήθηκαν και οι τιμές στο αμερικανικό χρηματιστήριο χθες, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην κινητικότητα από το μέτωπο των εξαγορών, αψηφώντας τα ισχνά μακροοικονομικά στοιχεία.

Η αγορά έκλεισε στο υψηλό ημέρας, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,73%, τον Nasdaq 1,48% και τον S&P 1,06%.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v