Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στον FTSE 100 λόγω πληθωρισμού

Η αναρρίχηση του πληθωρισμού στη Βρετανία αφαιρεί από τις ευρωαγορές τα πρωινά κέρδη που προκάλεσαν τα μεγέθη της SocGen και η κινητικότητα στις εξαγορές. Διορθωτικά και τα futures της Wall.

Η αναρρίχηση του πληθωρισμού στη Βρετανία αφαιρεί από τις ευρωαγορές τα πρωινά κέρδη που προκάλεσαν τα μεγέθη της SocGen και η κινητικότητα στις εξαγορές.

Η πρωινή συνεδρίαση εκτυλίχτηκε με κέρδη έως 0,5% για τους βασικούς ευρωπαϊκούς δείκτες, στον απόηχο της ανόδου στη Νέα Υόρκη και στις ασιατικές αγορές.

Κατόπιν όμως της αύξησης του βρετανικού πληθωρισμού 3%, που αφαιρεί από την Τράπεζα της Αγγλίας τις δυνατότητες μείωσης των επιτοκίων, και μετά το «γύρισμα» των προθεσμιακών συμβολαίων της Wall Street στα «κόκκινα», ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,87% στις 6.166 μονάδες, ενώ ο DAX 0,29% στις 7.015 μονάδες και ο CAC 0,08% στις 4.972 μονάδες.

Οι βρετανικές τράπεζες καταγράφουν σημαντικές απώλειες με την Barclays να υποχωρεί 1,9% και την Alliance & Leicester 7,3%.

Η συνεδρίαση υποστηρίζεται από την αναθέρμανση των εξαγορών και συγχωνεύσεων, με τη συμφωνία της ιταλικής Finmeccanica (+1,2%) για την εξαγορά της αμερικανικής αμυντικής DRS Technologies, καθώς και η νέα προσφορά της Staples για την εξαγορά της Corporate Express (+6,4%).

Επίσης, ο τεχνολογικός κλάδος αντλεί στήριξη από τις συζητήσεις της Hewlett-Packard για την εξαγορά της Electronic Data Systems και η Atos Origin διαμορφώθηκε με κέρδη 2,8%.

Η Societe Generale αντέδρασε με άνοδο 1% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται διορθωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες στη Wall Street, κατόπιν των χθεσινών κερδών.

Θα ανακοινωθούν, από το στατιστικό μέτωπο, τα στοιχεία για τις τιμές εισαγωγών Απριλίου, καθώς και τα μεγέθη για τις λιανικές πωλήσεις του ίδιου μήνα και τα αποθέματα επιχειρήσεων Μαρτίου.

Αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν οι εταιρίες Toll Brothers και Wal-Mart Stores.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v