Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη τιμών σε ευρωαγορές & futures Wall

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις διεθνείς αγορές και τις προθεσμιακές αγορές της Wall Street, με σημαντικά κέρδη στους κλάδους εμπορευμάτων και ενέργειας. Στήριξη στις τράπεζες από HSBC.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις διεθνείς αγορές και στις προθεσμιακές αγορές της Wall Street, με σημαντικά κέρδη στους κλάδους εμπορευμάτων και ενέργειας.

Η τελευταία ενημέρωση της HSBC σχετικά με τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου βελτιώνει την ψυχολογία και στον τραπεζικό τομέα, ενώ το deal στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο B.T. (+2,4%) με Hewlett - Packard αφυπνίζει το ενδιαφέρον για τη δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Οι μετοχές στην Ευρώπη ενισχύονται έπειτα από δύο πτωτικές συνεδριάσεις και ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,52% στις 6.237 μονάδες, ο DAX 0,71% στις 7.052 μονάδες και ο CAC 0,85% στις 5.002 μονάδες.

Η Banco Popular Espanol αντιδρά πτωτικά στην υποβάθμισή της από την Deutsche Bank, ενώ στον αντίποδα η Telecom Italia ενισχύεται 2,5% κατόπιν αναβάθμισής της από τον ίδιο οίκο.

Στον χώρο των κερδισμένων παραμένουν οι κλάδοι εμπορευμάτων και ειδικά των μεταλλευτικών επιχειρήσεων μετά την ανάκαμψη του χαλκού και η BHP ενισχύεται 1,4%.

Η σκοτσέζικη Dana Petroleum κερδίζει 8,3% κατόπιν ανακοίνωσης για ανακάλυψη κοιτάσματος πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ήπιο ανοδικό άνοιγμα στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τους επενδυτές να επιχειρούν σταθεροποίηση σε υψηλότερα επίπεδα, σε μια ημέρα με λίγες προγραμματισμένες ειδήσεις σε μακροοικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v