Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ευρωαγορών - Ανάκαμψη στα futures της Wall

Οι δυσμενείς ανακοινώσεις κερδών, η αναρρίχηση του πετρελαίου και η αναμονή για τα επιτόκια επιβαρύνουν τις συναλλαγές στις ευρωαγορές, αλλά για το άνοιγμα της Wall αναμένεται ανάκαμψη μετά τις χθεσινές απώλειες.

Αρνητικά σήματα στέλνουν οι σημερινές ανακοινώσεις κερδών κορυφαίων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και η αναρρίχηση του πετρελαίου επιβαρύνει την επενδυτική ψυχολογία.

Τη νευρικότητα επιτείνει η αναμονή της ομιλίας του κεντρικού τραπεζίτη της ευρωζώνης, μετά την ολοκλήρωση της τακτικής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια, σήμερα στην Αθήνα.

Ο δείκτης FTSΕ υποχωρεί 0,386% στις 6.237 μονάδες, ο DAX 0,45% στις 7.044 μονάδες και ο CAC 0,53% στις 5.048 μονάδες.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανάκαμψη, πάντως, για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, μετά τις αισθητές χθεσινές απώλειες.

Η Munich Re υποχωρεί 1,4% μετά τη βύθιση κερδών α΄ τριμήνου 19% και η InBev 5,5% κατόπιν ανακοίνωσης αναπάντεχης μείωσης κερδών.

Η Ryanair αντιδρά με υποχώρηση 3,2% και η British Airways με πτώση 2% στην αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου.

Η UniCredit αντιδρά με πτώση 2,7% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η Barclays διολισθαίνει 2,1% καθώς ο τραπεζικός κλάδος επιβαρύνεται από την ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ότι θα απαιτείται πλέον από τις επενδυτικές τράπεζες να αποκαλύπτουν και τα μεγέθη κεφαλαίων και ρευστότητας.

Στον αντίποδα, η Unilever ενισχύεται 4,4% κατόπιν της δημοσιοποίησης των μεγεθών τριμήνου.

Τόσο η ΕΚΤ όσο και η ΒοΕ αναμένεται να κρατήσουν τα επιτόκια σταθερά κατά τις σημερινές τακτικές συνεδριάσεις.

Στη Wall Street θα ανακοινωθούν σήμερα τα στοιχεία για τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, καθώς και οι δείκτες χονδρικού εμπορίου και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης DJ - BTMU.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v