Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια πτώση ευρωαγορών στον απόηχο Wall & Ασίας

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των ρευστοποιήσεων που επικράτησαν στις αμερικανικές και τις ασιατικές συναλλαγές. UBS και πετρέλαιο στο επίκεντρο.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των ρευστοποιήσεων που επικράτησαν στις αμερικανικές και τις ασιατικές συναλλαγές.

Η σκιά της νέας αναρρίχησης του πετρελαίου σε επίπεδα-ρεκόρ επιβαρύνει τους ενεργοβόρους κλάδους αλλά και την επενδυτική ψυχολογία γενικότερα.

Ο τραπεζικός κλάδος παραμένει υπό πίεση κατόπιν των νέων αυξημένων απομειώσεων και των περικοπών στις θέσεις εργασίας στη UBS, στην ευρωπαϊκή τράπεζα με τις μεγαλύτερες ζημίες από την κρίση του αμερικανικού subprime.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,09% στις 6.210 μονάδες, ο DAX 0,23% στις 7.035 μονάδες και ο CAC 0,27% στις 5.049 μονάδες.

Απώλειες για πρώτη φορά μετά το ανοδικό σερί τριών συνεδριάσεων καταγράφηκαν στις ασιατικές αγορές, με το επίκεντρο των ρευστοποιήσεων να αφορά, εκ νέου, σε τραπεζικούς τίτλους.

Ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού έκλεισε με πτώση 0,2%, μετά το τριήμερο ράλι που τον οδήγησε σε άνοδο 2%. Κλειστή παραμένει λόγω αργίας η αγορά της Ιαπωνίας.

Πτώση κατέγραψε στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας και η αμερικανική αγορά, καθώς η απόσυρση της προσφοράς εξαγοράς της Yahoo! από τη Microsoft και το νέο ρεκόρ σε κλείσιμο που σημείωσε η τιμή του "μαύρου χρυσού" περιόρισαν το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ο Dow Jones απώλεσε στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας περίπου 90 μονάδες, επιστρέφοντας έτσι και πάλι κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 13.000 μονάδων, και συγκεκριμένα στις 12.969,54 μονάδες, με απώλειες 0,68%. Ο Nasdaq υποχώρησε 0,52% και ο S&P 500 0,45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v