Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών μετά το «ράλι» Wall και Ασίας

Ενισχύονται πάνω από 1% οι ευρωαγορές, ακολουθώντας το ράλι Wall και Ασίας, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η διεθνής χρηματοοικονομική κρίση έχει αρχίσει να "ξεθυμαίνει".

Ενισχύονται σε υψηλότερα επίπεδα οι ευρωαγορές, ακολουθώντας το ράλι Wall και Ασίας, καθώς οι επενδυτές «στοιχηματίζουν» ότι η διεθνής χρηματοοικονομική κρίση ξεθυμαίνει.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,09% στις 6.153 μονάδες, ο DAX 1,12% στις 7.026 μονάδες και ο CAC 1,24% στις 5.058 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει ο τραπεζικός κλάδος. Το ADR της UBS έκλεισε χθες 3,8% υψηλότερα στη Νέα Υόρκη και της Axa 3,1% σε σχέση με τα προηγούμενα κλεισίματα στις εθνικές αγορές τους.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, η UBS ενισχύεται 2,9% ενώ η BNP Paribas κερδίζει 1,9%.
Η Royal Bank of Scotland ενισχύεται 2,8%.

Η BMW αντιδρά με άνοδο 1,3% στην ανακοίνωση αύξηση των αμερικανικών πωλήσεων 9,6% τον Απρίλιο και η Volkswagen ακολουθεί μετά την ανακοίνωση αύξησης πωλήσεων 1,7%.

Η Goldman Sachs αναβάθμισε την μετοχή της Intertek (+2,9%), μεγαλύτερης επιχείρησης ερευνών καταναλωτικών αγαθών.

Η Citigroup αναβάθμισε την Whitbread, βρετανικής εταιρίας των οικονομικών ξενοδοχείων Premier Inn.

Η ING Groep ενισχύεται 2,2% αντιδρώντας στην εξαγορά της Citistreet από την Citigroup.

Στις ασιατικές συναλλαγές, η δήλωση του υπουργού Οικονομικού των ΗΠΑ, Henry Paulson ότι «τουλάχιστον το 50% της κρίσης βρίσκεται πίσω μας», οδήγησε σε «ράλι» μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου, ενώ σημαντική στήριξη απεκόμισαν και οι μεγάλοι εξαγωγείς της ηπείρου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας – Ειρηνικού έκλεισε με άνοδο 1,5% στα υψηλότερα επίπεδα από τις 14 Ιανουαρίου. Ο Nikkei ενισχύθηκε 2,07%, ενώ στο «ίδιο μήκος κύματος» κινούνται τα χρηματιστήρια Χονγκ Κονγκ και Αυστραλίας, με τους Hang Seng και ASX να ενισχύονται κατά 1,92% και 1,05% αντίστοιχα. Κλειστή παρέμεινε, λόγω αργίας, η αγορά της Κίνας.

Στην αμερικανική αγορά χθες εκδηλώθηκε ράλι τιμών, με τον Dow Jones μια «ανάσα» από τις 13.000, τον S&P να κλείνει πάνω από τις 1.400 και τον Nasdaq με κέρδη 2,5%, με τράπεζες και τεχνολογία να υπεραποδίδουν. Ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 1,48%, ο Nasdaq 2,81% και ο S&P 500 1,71%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v