Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική εικόνα σε ευρωαγορές & futures Wall

Μικτή είναι η εικόνα των εταιρικών κερδών και των βασικών δεικτών στις ευρωαγορές, ενώ στην Wall αναμένεται άλλη μια επιφυλακτική συνεδρίαση ενόψει και της αυριανής απόφασης της Fed για τα επιτόκια.

Σε χαμηλότερα επίπεδα υποχωρούν οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εξαιτίας πιέσεων από τα αποτελέσματα εταιριών όπως η Michelin (-9,7%) και η Allianz (-1,8%), αν και τα εύρωστα κέρδη της BP (+4,2%) και της Shell (+3,1%) περιορίζουν την πτώση και συντηρούν σε θετικά πρόσημα τον λονδρέζικο δείκτη FTSE.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ελαφρώς πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, σε μια συνεδρίαση που αναμένεται να εξελιχθεί επιφυλακτικά ενόψει της αυριανής απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,4% με τις μεγαλύτερες πιέσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,53% στις 6.122 μονάδες ο DAX υποχωρεί 0,5% στις 6.893 μονάδες και ο CAC 0,4% στις 4.992 μονάδες.

Στις συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας, που ολοκληρώνεται αύριο.

Οι αναλυτές εκτιμούν κατά την συντριπτική τους πλειοψηφία ότι η Fed θα προχωρήσει σε μια νέα μείωση του επιτοκίου του δολαρίου κατά 25 μονάδες βάσης, στο 2,0%.

Σήμερα, θα ανακοινωθούν από το μακροοικονομικό μέτωπο, τα στοιχεία για τις πωλήσεις παλαιών κατοικιών Μαρτίου, καθώς και ο δείκτης μεταποίησης Απριλίου Richmond Fed.

Από τον χώρο των εταιρικών ανακοινώσεων, θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα των εταιριών AT&T, Chicago Mercantile Exchange, DuPont, Lockheed Martin, McDonald's και Yahoo, μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v