Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ευρωαγορών & futures Wall λόγω ανακοινώσεων

Υπέκυψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη συνέχιση των δυσμενών τραπεζικών ανακοινώσεων και στη διολίσθηση του δείκτη Ifo. Πτώση και στα futures της Wall, εν όψει "βροχής" από εταιρικά αποτελέσματα.

Υπέκυψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη συνέχιση των δυσμενών τραπεζικών ανακοινώσεων και στη διολίσθηση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo και καταγράφουν αισθητή πτώση. 

Πτωτικά κινείται και η αγορά futures της Wall εν όψει νέας "βροχής" από εταιρικά αποτελέσματα.

"Η εικόνα των εταιρικών κερδών είναι έντονα διττή", αναφέρει χαρακτηριστικά στο Bloomberg Γάλλος αναλυτής. "Ξεπεράσαμε τις απομειώσεις, αλλά έχουμε μπει στην περίοδο της επιβράδυνσης".

Οι ευρωπαϊκές συνεδριάσεις ξεκίνησαν ελαφρώς πτωτικά μετά την ανακοίνωση των πρώτων ζημιών της Credit Suisse σε 5 χρόνια, ενώ ο δείκτης DAX πέρασε παροδικά και στα "πράσινα", αντλώντας στήριξη από τα θετικά αποτελέσματα του δεικτοβαρούς Bayer (+1,3%).

Όμως η πτώση επιταχύνθηκε έντονα μετά την ανακοίνωση του κρίσιμου δείκτη Ifo επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, που διολίσθησε κάθετα τον Απρίλιο.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,4% στις 5.997 μονάδες, ο DAX 0,54% στις 6.758 μονάδες και ο CAC 1,2% στις 4.885 μονάδες.

Τα κέρδη των εταιριών που καταρτίζουν τον δείκτη Stoxx 600 προβλέπεται να μειωθούν κατά 0,5% φέτος, ενώ στα τέλη του περασμένου έτους η πρόβλεψη έκανε λόγο για αύξηση 11%. Οι αναλυτές υποβαθμίζουν τις προβλέψεις τους για την επιχειρηματική κερδοφορία κάθε εβδομάδα από το ξεκίνημα του έτους.

Η Barclays υποχωρεί στο Λονδίνο 2% και η RBS 3%.

Η Nobel Biocare, η μεγαλύτερη επιχείρηση οδοντικών εμφυτευμάτων στον κόσμο, καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση 17% στον δείκτη Stoxx 600 μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών α΄ τριμήνου λόγω πτώσης παραγγελιών.

Η βρετανική κατασκευαστική Persimmon υποχωρεί 8% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ασκώντας έντονες πιέσεις στον κατασκευαστικό κλάδο.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Από το στατιστικό μέτωπο θα ανακοινωθούν τα εβδομαδιαία μεγέθη για τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών Μαρτίου και τα στοιχεία για τις πωλήσεις νεόκτιστων κατοικιών Μαρτίου.

Αποτελέσματα α΄ τριμήνου θα ανακοινώσουν μεταξύ άλλων οι εξής εταιρίες: 3M, Altria, American Express, Bristol-Myers Squibb, Coca Cola, ConocoPhillips, Microsoft, Motorola, PepsiCo και Raytheon.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v