Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες εναλλαγές προσήμων στις αγορές

Μικτή εικόνα επικρατεί στους βασικούς δείκτες των ευρωαγορών, με πιέσεις στους κλάδους τεχνολογίας και τραπεζών, αλλά με μια διάχυτη αίσθηση ότι ίσως το χειρότερο πέρασε για τα διεθνή χρηματιστήρια.

Μικτή εικόνα επικρατεί στους βασικούς δείκτες των ευρωαγορών, με πιέσεις στους κλάδους τεχνολογίας και τραπεζών, αλλά με μια διάχυτη αίσθηση ότι ίσως το χειρότερο πέρασε για τα διεθνή χρηματιστήρια.

Οι μετοχές υψηλής τεχνολογίας υποχωρούν υπό το βάρος των αποτελεσμάτων της Texas Instruments χθες, που δεν ικανοποίησε τις προβλέψεις, καθώς και της ανακοίνωσης της Infineon Technologies (-3,2%) ότι ενδεχομένως να υποβαθμίσει την αξία βραχίονά της κατά 1 δισ. ευρώ.

Η STMicroelectronics υποχωρεί 1,3% και η Nokia 0,9%.

Πιέσεις ασκούνται και στους κατασκευαστές της Βρετανίας, κατόπιν υποβάθμισης του κλάδου από τη Merrill Lynch.

Η Royal Bank of Scotland υποχωρεί 3,4% κατόπιν της ανακοίνωσης για έκδοση νέων μετοχών 12 δισ. στερλινών προκειμένου να τονώσει τα κεφάλαιά της.

Στήριξη προσφέρουν οι ενεργειακές επιχειρήσεις, με το πετρέλαιο να κινείται σε ιστορικά ρεκόρ, και η BP κερδίζει 1,1%, ενώ η Eni 0,8%.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν εναλλαγές προσήμων σε μικρή κλίμακα διακύμανσης.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται ελαφρώς 0,18% στις 6.064 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,18% στις 6.754 μονάδες και ο CAC διαμορφώνεται πρακτικώς αμετάβλητος στις 4.913 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο υποχώρησε χθες έπειτα από τέσσερις κερδοφόρες συνεδριάσεις, εξαιτίας της διόγκωσης των ζημιών της Bank of America και της National City.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 0,19%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,16%. Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικράτησαν χθες ελαφρώς διορθωτικές τάσεις.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια ακολούθησαν πτωτικά, υποχωρώντας από τα υψηλά επτά εβδομάδων της προηγούμενης συνεδρίασης, και ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού έκλεισε με πτώση 1%, ενώ ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei αποδυναμώθηκε 1,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v