Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική εικόνα σε ευρωαγορές - futures Wall

Η ισχυρή εικόνα των μεγεθών της Google, αλλά και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Citi οδηγούν τα futures της αμερικανικής αγοράς σε ισχυρή ανοδική κίνηση, με τις ευρωαγορές να ακολουθούν, ανεβάζοντας στροφές.

Κέρδη αποκομίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και οι προθεσμιακές αγορές της Wall Street προοιωνίζονται άνοδο, με τις ελπίδες στραμμένες στις προσπάθειες των τραπεζών να αντιδράσουν στην κρίση.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,10% στις 6.046 μονάδες, ο DAX κερδίζει 2,05% στις 6.819 μονάδες και ο CAC 1,25% στις 4.947 μονάδες.

Τα αποτελέσματα α' τριμήνου της Citigroup, σε συνδυασμό με την επικείμενη αύξηση μετοχικού της Royal Bank of Scotland, κρατούν σε ανάκαμψη τον τραπεζικό κλάδο.

Η Societe Generale ενισχύεται 2,3% καθώς φημολογείται επικείμενη προσέγγιση από την Credit Agricole (+2%) με προσφορά εξαγοράς.

Ο δείκτης Stoxx 600 διαμορφώνεται με άνοδο 1,6% στην εβδομάδα, καθώς τα αποτελέσματα των JPMorgan, Lehman Brothers και Goldman Sachs μέχρι στιγμής, δημιουργούν την ελπίδα ότι οι χειρότερες επιπτώσεις της πιστωτικής αποστράγγισης έχουν πλέον εκτονωθεί.

Η μετοχή της RBS αντέδρασε με «έκρηξη» αρχικώς στην φήμη της έκδοσης, αλλά υποχωρεί το μεσημέρι περί το 1%.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει ο κλάδος χημικών προϊόντων, μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα της Yara International (+8%), μεγαλυτερης επιχείρησης φυτοφαρμάκων στον κόσμο.

Ανοδο σημειώνει και ο κλάδος τηλεφωνίας, μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την France Telecom για την εξαγορά της TeliaSonera (+3,6%).

Η Expro αντιδρά με άνοδο 3% στην αντιπροσφορά της Halliburton για την εξαγορά της.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα περί το 1-1,2% για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Καθοριστικό ρόλο διαδραματίζουν στις συναλλαγές τα αποτελέσματα της Citi, η οποία ανακοίνωσε ζημιές 5,1 δισ. δολαρίων, ενώ εντός της ημέρας αναμένονται επίσης τα μεγέθη α' τριμήνου των Caterpillar, Honeywell, Manpower, Wachovia και Xerox.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v