Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμόγελα στις αγορές λόγω Intel

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες ακολουθούν την ανάκαμψη της Wall Street και των ασιατικών αγορών, μετά την ευοίωνη πρόβλεψη πωλήσεων της Intel, που συντηρεί τις ελπίδες ότι συνεχίζουν να υπάρχουν ποιοτικά κέρδη σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες ακολουθούν την ανάκαμψη της Wall και των ασιατικών αγορών, μετά την ευοίωνη πρόβλεψη πωλήσεων της Intel, που συντηρεί τις ελπίδες ότι συνεχίζουν να υπάρχουν ποιοτικά κέρδη σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο επικεφαλής της Intel δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η οικονομική υποτονικότητα πλήττει τις πωλήσεις στις ΗΠΑ ή στην Ευρώπη. Ο τεχνολογικός κλάδος ενισχύεται στις ευρωπαϊκές συναλλαγές. Η Infineon κερδίζει 4,6% και η STMicroelectronics 2,3%.

Κέρδη καταγράφουν και οι τομείς εμπορευμάτων καθώς το πετρέλαιο διαμορφώνεται σε νέα επίπεδα-ρεκόρ στα 113 δολάρια και τα επενδυτικά κεφάλαια εισρέουν διαρκώς στους κλάδους ενέργειας, μετάλλων και αγροτικών εμπορευμάτων. Η Total κερδίζει 1,3% και η Shell 1%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,95% στις 5.962 μονάδες, ο DAX 1,13% στις 6.659 μονάδες και ο CAC 1,11% στις 4.833 μονάδες.

Η LVMH αντιδρά με άνοδο 4,4% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Αντιθέτως η L' Oreal διολισθαίνει 6,1% κατόπιν ανακοίνωσης αύξησης εσόδων α΄ τριμήνου 2,1%, μικρότερη της αναμενόμενης.

Η TeliaSonera εκτινάσσεται 6,3% έπειτα από δημοσίευμα για πιθανή προσφορά εξαγοράς της.

Στις ασιατικές αγορές ολοκληρώθηκε η δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου, με στήριξη από τις μετοχές τραπεζικών ομίλων, ενεργειακών εταιριών και επιχειρήσεων εκμετάλλευσης ορυχείων.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύθηκε 0,9%, ενώ ο Nikkei σημείωσε άνοδο 1,2% και ο Hang Seng 0,73%.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο αποκόμισε κέρδη χθες, κατόπιν ευοίωνων ανακοινώσεων κερδών από τη State Street και την Johnson & Johnson (τα αποτελέσματα της Intel ανακοινώθηκαν μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης).

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,49%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,45% και ο S&P κατά 0,46%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v