Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intel: Πτώση κερδών 12% στο α’ τρίμηνο

Παρά την πτώση κερδών 12%, εξαιτίας και του κόστους απέκδυσης μη κερδοφόρου μονάδας, η Intel μοιάζει να «ανακουφίζεις» τους επενδυτές, καθώς προβλέπει ότι οι πωλήσεις της στο β’ τρίμηνο θα ακολουθήσουν ανοδική πορεία.

Intel: Πτώση κερδών 12% στο α’ τρίμηνο
Παρά την πτώση κερδών 12%, εξαιτίας και του κόστους απέκδυσης (spin off) μη κερδοφόρου μονάδας, η Intel μοιάζει να «ανακουφίζεις» τους επενδυτές, καθώς προβλέπει ότι οι πωλήσεις της στο β’ τρίμηνο θα ακολουθήσουν ανοδική πορεία.

Τα κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 1,44 δισ. δολάρια ή 25 σεντς ανά μετοχή, έναντι 1,64 δισ. δολαρίων στο αντίστοιχο περσινό διάστημα, στα οποία, όμως, περιλαμβάνεται και δαπάνη 300 εκατ. δολαρίων από την απέκδυση μονάδας. Τα κέρδη ήταν πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις προβλέψεις της αγοράς.

Οι πωλήσεις, στο ίδιο διάστημα, σημείωσαν άνοδο 9,3% στα 9,75 δισ. δολάρια και αυτές πλήρως ευθυγραμμισμένες με τις προβλέψεις.

Για το τρέχον β’ τρίμηνο ο κορυφαίος όμιλος υψηλής τεχνολογίας αναμένει πωλήσεις μεταξύ 9 και 9,6 δισ. δολαρίων, με τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών να τις τοποθετεί στα 9,25 δισ. δολάρια.

Παράλληλα αναμένει ότι το μεικτό περιθώριο κέρδους θα αγγίξει για το β’ τρίμηνο το 56%, από 53,8% που ήταν στο α’ τρίμηνο.

«Τα αποτελέσματα α’ τριμήνου αποδεικνύουν ότι οι συνθήκες είναι θετικές και ότι το παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον παραμένει ισχυρό», τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του ομίλου, Paul Otellini.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v