Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Αγώνας για αποκατάσταση της αξιοπιστίας

Τουλάχιστον τρία χρόνια θα χρειαστεί η UBS προκειμένου να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της σε διεθνές επίπεδο, δεδομένων των ισχυρών πληγμάτων που έχει δεχθεί λόγω της κρίσης, όπως επεσήμανε ο νέος πρόεδρος της, Peter Kurer.

UBS: Αγώνας για αποκατάσταση της αξιοπιστίας
Τουλάχιστον τρία χρόνια θα χρειαστεί η UBS προκειμένου να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της σε διεθνές επίπεδο, δεδομένων των ισχυρών πληγμάτων που έχει δεχθεί λόγω της κρίσης, όπως επεσήμανε ο νέος πρόεδρος του ομίλου, Peter Kurer.

«Δεν θα πρέπει να ξεγελάμε τους εαυτούς μας», σημειώνει ο κ. Kurer, «δεν μπορούμε να προσποιηθούμε ότι δεν υπήρξε πλήγμα στην αξιοπιστία μας. Η μέχρι σήμερα εμπειρία υποδεικνύει ότι θα χρειαστούν από δύο έως τρία χρόνια για την αποκατάστασή της».

Υπενθυμίζεται ότι ο κορυφαίος ελβετικός τραπεζικός όμιλος έχει προχωρήσει σε απομειώσεις ενεργητικού ύψους 37 δισ. δολαρίων από την αρχή της κρίσης, όντας το «μεγαλύτερο θύμα» επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Ο κ. Kurrer αντικαθιστά τον βετεράνο τραπεζίτη Marcel Ospel, με κάποιους μετόχους της UBS, όπως ο Luqman Arnold, πρώην πρόεδρος του ομίλου, ο οποίος πρόσφατα εξαγόρασε μερίδιο 0,7% της τράπεζας, ξεκινώντας «ακτιβιστική» εκστρατεία.

Σύμφωνα με τον κ. Arnold, ο νέος πρόεδρος δεν διαθέτει την απαιτούμενη πείρα για τη διοίκηση μίας τράπεζας (δεδομένου ότι είναι δικηγόρος), ενώ δεν θα είναι ανεξάρτητος.

Ο κ. Kurer με δηλώσεις του στους «Financial Times», υποστηρίζει ότι η εν λόγω κριτική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμη και «ρατσιστική» ενάντια στους δικηγόρους, προσθέτοντας ότι «η διοίκηση μίας τράπεζας αποτελεί «συνένωση» δυνάμεων από αρκετούς επαγγελματίες και ειδικούς. Θεωρώ ότι βρίσκομαι στο σωστό μέρος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v