Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη πτώση ευρωαγορών εν αναμονή 3μήνων

Νευρικότητα επικρατεί στις διεθνείς αγορές καθώς κλιμακώνεται η περίοδος εταιρικών κερδών α΄ τριμήνου, αλλά πάντως η πτώση περιορίζεται στις ευρωαγορές και η εικόνα από τα futures της Wall είναι μικτή.

Νευρικότητα επικρατεί στις διεθνείς αγορές καθώς κλιμακώνεται η περίοδος εταιρικών κερδών α΄ τριμήνου, αλλά πάντως η πτώση περιορίζεται στις ευρωαγορές και η εικόνα από τα futures της Wall είναι μικτή, αφού δεν αποκλείεται το χειρότερο να έχει πλέον προεξοφληθεί.

Οι ασιατικές αγορές διολίσθησαν με κάθετη πτώση (3% για τον Nikkei ), στον απόηχο των έντονων απωλειών στη Wall Street, εξαιτίας των πολύ απογοητευτικών αποτελεσμάτων της General Electric, που θεωρήθηκαν κακός οιωνός για την εξέλιξη της συνολικής εταιρικής κερδοφορίας στο τρίμηνο.

Η ευρωπαϊκή Philips (-2%), η μεγαλύτερη επιχείρηση ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών της Ευρώπης, επιδείνωσε την επενδυτική ψυχολογία μετά τη μείωση κερδών 75% στο α΄τρίμηνο.

Οι απώλειες παραμένουν πάντως στην Ευρώπη πιο περιορισμένες συγκριτικά με τις ασιατικές συναλλαγές, καθώς η πτώση των βασικών δεικτών δεν ξεπέρασε το 1%.

Αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,56% στις 5.862 μονάδες, ο DAX 0,77% στις 6.552 μονάδες και ο CAC 0,3% στις 4.783 μονάδες.

Η British Airways αντιδρά με πτώση 2% και η Air Berlin με διολίσθηση 3,9% στην υποβάθμιση της σύστασης από τη Morgan Stanley για τις μετοχές τους.

Η ABB υποχωρεί 2,6% κατόπιν υποβάθμισης από τη Lehman Brothers και η Swiss Reinsurance 2,3% έπειτα από υποβάθμιση της UBS.

Στην αμερικανική αγορά θα ανακοινωθούν το απόγευμα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Μαρτίου, καθώς και τα αποθέματα επιχειρήσεων Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v