Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρεόγραφα 100 εκ.€ με μεγάλη έκπτωση από Goldman

Χρεόγραφα senior ύψους 100 εκατ. ευρώ προσέφερε στους επενδυτές η Goldman Sachs με την μεγαλύτερη έκπτωση που έχει προσφέρει μέχρι στιγμής επενδυτική τράπεζα.

Χρεόγραφα 100 εκ.€ με μεγάλη έκπτωση από Goldman
Χρεόγραφα senior ύψους 100 εκατ. ευρώ προσέφερε στους επενδυτές η Goldman Sachs με την μεγαλύτερη έκπτωση που έχει προσφέρει μέχρι στιγμής επενδυτική τράπεζα, στην προσπάθεια να ξεφορτωθεί πιστώσεις που σχετίζονται με μοχλευμένες εξαγορές, σύμφωνα με δημοσίευμα των «The Times».

Η Goldman Sachs και η Dresdner Kleinwort είχαν δεχτεί να καλύψουν την εξαγορά από την Bain Capital της Bavaria Yachtbau GmbH, μιας από τις μεγαλυτερες επιχειρήσεις κατασκευής γιώτ της Ευρώπης. ύψους 1,4 εκατ. ευρώ.

Ενα μήνα όμως μετά την υπογραφή της συμφωνίας «χτύπησε» η πιστωτική κρίση και στις τράπεζες έχουν «ξεμείνει» χρεόγραφα ύψους 900 εκατ. ευρώ της Bain, εξαιτίας της έλλειψης επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Ετσι, η Goldman Sachs δέχτηκε να πωλήσει senior χρεόγραφα 100 εκατ. ευρώ με μεγάλη έκπτωση 65 σεντς στο ευρώ. Η τράπεζα δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v