Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη ευρωαγορών κατόπιν Wall και Ασίας

Επικεντρωνόμενα σε αχνές ακτίνες φωτός από το μέτωπο των εταιρικών ανακοινώσεων, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ακολουθούν τη Wall και την Ασία και διαμορφώνονται σε υψηλότερα επίπεδα.

Επικεντρωνόμενα σε αχνές ακτίνες φωτός από το μέτωπο των εταιρικών ανακοινώσεων, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ακολουθούν τη Wall και την Ασία και διαμορφώνονται σε υψηλότερα επίπεδα.

Ανάκαμψη καταγράφει ο τεχνολογικός κλάδος μετά την ανακοίνωση της Elpida Memory ότι αύξησε ορισμένες τιμές προϊόντων.

Η STMicroelectronics ενισχύεται 1,4%, ενώ νωρίτερα στις ασιατικές συναλλαγές η Samsung Electronics είχε κερδίσει 3,5% και η Elpida 5,1%.

Ο κατασκευαστικός κλάδος υποστηρίζεται από την αναβάθμιση της σύστασης της Morgan Stanley για τη μετοχή της Bouygues (+3,2%).

Ανοδικά διαμορφώνεται και ο χρηματοοικονομικός τομέας, κατόπιν της δήλωσης του διευθύνοντος συμβούλου της Goldman Sachs ότι η κρίση ίσως πλησιάζει στο τέλος. Ο κ. Lloyd Blankfein δήλωσε ότι «βρισκόμαστε πιο κοντά στο τέλος παρά στην αρχή» της πιστωτικής κρίσης.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,77%, ο DAX 0,8% στις 6.758 μονάδες και ο CAC 0,82% στις 4.901 μονάδες.

Ο δείκτης Stoxx 600, που έχει υποχωρήσει 14% μέχρι στιγμής στο έτος, διαμορφώνεται με εβδομαδιαία πτώση 1,2%.

Χθες, η αμερικανική αγορά εμφάνισε κέρδη έπειτα από δύο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, με τον Nasdaq να υπεραποδίδει εν μέσω βελτιωμένου guidance από τη Wal-Mart, την αναβάθμιση της Intel αλλά και από θετικές αναφορές για τις τράπεζες.

Ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,44%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,27% και ο S&P κατά 0,82%.

Η πολύ καλή πορεία τεχνολογικών εταιριών και ομίλων λιανικών πωλήσεων, υπό το πρίσμα ότι οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ θα ξεπεράσουν την ύφεση, οδήγησε σε ισχυρή ανάκαμψη τις ασιατικές αγορές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού ενισχύθηκε κατά 0,5%, περιορίζοντας τις εβδομαδιαίες απώλειές του κοντά στο 0,7%. Από την αρχή του έτους ο δείκτης έχει υποχωρήσει 8,6%.

Ο Nikkei κατέθεσε «ράλι» με κέρδη άνω του 2,5% και η Fuji Heavy Industries (9,5%) ενισχύεται στο υψηλότερο επίπεδο δύο εβδομάδων, μετά την ανακοίνωση της Toyota Motor ότι θα διπλασιάσει το μερίδιό της στον όμιλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v