Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: «Συγγνώμη που αργήσαμε» να προειδοποιήσουμε

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), κ. Dominique Strauss-Kahn, ζητά συγγνώμη γιατί ο διεθνής οργανισμός άργησε να «μιλήσει» για τις πραγματικές διαστάσεις της πιστωτικής κρίσης.

ΔΝΤ: «Συγγνώμη που αργήσαμε» να προειδοποιήσουμε
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), κ. Dominique Strauss-Kahn, ζητά συγγνώμη γιατί ο διεθνής οργανισμός άργησε να «μιλήσει» για τις πραγματικές διαστάσεις της πιστωτικής κρίσης.

Φρόντισε, όμως, να προσθέσει ότι «δεν είναι ώρα να παίξουμε το παιχνίδι των κατηγοριών» και ότι «αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι το τι θα πράξουμε από εδώ και στο εξής».

Σύμφωνα με τον κ. Strauss-Kahn «ίσως είναι καλύτερα να ξεχάσουμε το παρελθόν. Η πραγματική ερώτηση είναι ποιος θα είναι ο ρόλος του ΔΝΤ στο μέλλον. Ένας οργανισμός ο οποίος θα φροντίζει έγκαιρα να προειδοποιεί τις κυβερνήσεις για τα προβλήματα που υπάρχουν και αυτές θα πρέπει να τον προσέχουν».

Αναφερόμενος στην τρέχουσα κατάσταση της διεθνούς οικονομίας, ο επικεφαλής του ΔΝΤ τη χαρακτήρισε ως «μία κατάσταση μεταξύ πάγου και φωτιάς». Ο «πάγος» αφορά στο ενδεχόμενο κάθετης υποχώρησης της παγκόσμιας ανάπτυξης και η «φωτιά» στην επιστροφή του «φαντάσματος» του πληθωρισμού.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των τιμών τροφίμων ο κ. Strauss-Kahn υποστήριξε ότι πληθωρισμός που συνοδεύει την έκρηξή τους θα περιορίσει τις πρόσφατες επιτυχίες για την καταπολέμηση της φτώχειας.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ προειδοποίησε, στις αρχές της εβδομάδας, ότι οι απώλειες από την τρέχουσα κρίση θα ξεπεράσουν το ένα τρισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v