Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρούνται σε κλοιό πιέσεων οι ευρωαγορές

Παραμένουν σε κλοιό πιέσεων οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά και τις προειδοποιήσεις για την πορεία της κερδοφορίας τους από BNP Paribas και AMD. Σε τροχιά αποδυνάμωσης και τα futures της Wall.

Παραμένουν σε κλοιό πιέσεων οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά και τις προειδοποιήσεις για την πορεία της κερδοφορίας τους από BNP Paribas και AMD. Σε τροχιά αποδυνάμωσης και τα futures της Wall Street, εν αναμονή και μακροοικονομικών ανακοινώσεων.

Ισχυρές απώλειες για τις μετοχές βρετανικών τραπεζικών ομίλων, μετά την υποχώρηση των Μάρτιο, των τιμών ακινήτων στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 1992.

Πτώση 3% για τις μετοχές των HBOS, Barclays και Royal Bank of Scotland, ενώ πλησίον του 1,95 αποδυναμώνεται η μετοχή της BNP, μετά τη δήλωση του επικεφαλής του γαλλικού τραπεζικού ομίλου, Baudouin Prot, ότι η μονάδα επενδυτικής τραπεζικής το πιθανότερο είναι να μην επαναλάβει τα κέρδη που κατέκτησε το 2007.

Ταυτόχρονα η προειδοποίηση και η μείωση θέσεων εργασίας από την AMD, επαναφέρει στο προσκήνιο τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο πλήγμα που θα πλήξει και τον τεχνολογικό κλάδο, τόσο λόγω της πιστωτικής κρίσης όσο και της χαλάρωσης στην ανάπτυξη αμερικανικής και διεθνούς οικονομίας.

"Στην αγορά εμφανίσθηκαν νέοι φόβοι. Μέχρι πριν από κάποιους μήνες όλοι πίστευαν ότι ο τεχνολογικός κλάδος θα ήταν από τους ελάχιστους που δεν θα επηρέαζε η κρίση στο subprime. Όλα υποδεικνύουν ότι αυτή η άποψη ήταν λάθος", σημειώνει ο James Hughes, αναλυτής της CMC Markets.

Σε επίπεδο δεικτών, ο DAX 30 υποχωρεί σε ποσοστό της τάξης του 1,12%, με τον FTSE 100 να ακολουθεί ανάλογη πορεία και να αποδυναμώνεται κατά 0,79%, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η γαλλική αγορά, με τον CAC 40 καταγράφει απώλειες 1,01%.

Παράλληλα οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους και στην ανακοίνωση τόσο των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, όσο και στην πορεία των επικείμενων πωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο, ένα ακόμη στοιχείο που θα καταδείξει την πορεία τόσο του κλάδου όσο και του συνόλου της αμερικανικής οικονομίας.

Πτωτικά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Bloomberg, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 0,40%, τον S&P 500 να αποδυναμώνεται πλησίον του 0,48%, ενώ στο 0,68% διαμορφώνονται οι απώλειες για τον Nasdaq. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v