Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρούν θετικές τάσεις οι αγορές ενόψει Alcoa

Σε υψηλότερα επίπεδα ξεκινούν τις συναλλαγές τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την άνοδο στην Ασία, διατηρώντας τις τάσεις ανάκαμψης της περασμένης εβδομάδας. Εναρξη εταιρικών κερδών α' τριμήνου απόψε στη Wall.

Σε υψηλότερα επίπεδα ξεκινούν τις συναλλαγές τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την άνοδο στην Ασία, διατηρώντας τις τάσεις ανάκαμψης της περασμένης εβδομάδας.

Στις διεθνείς αγορές επικρατούν ελπίδες ότι οι ζημίες εξαιτίας της πιστωτικής αποστράγγισης εκτονώθηκαν και δεν θα επηρεάσουν τόσο τα αποτελέσματα εταιρικής κερδοφορίας τριμήνου, που αρχίζουν να ανακοινώνονται σήμερα το βράδυ στην Wall Street με την αμερικανική Alcoa.
 
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται επίσης στις ανακοινώσεις των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας, την Πέμπτη. Η ΕΚΤ εκτιμάται ότι θα διατηρήσει σταθερό στο 4% το επιτόκιο του ευρώ, ενώ η ΒοΕ αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση του επιτοκίου της στερλίνας κατά 0,25 μονάδες στο 5%.

Στα σημερινά κέρδη πρωταγωνιστούν οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις, κατόπιν της αναβάθμισης της σύστασης της Goldman Sachs για τον κλάδο και το ράλι του χαλκού κοντά σε επίπεδα ρεκόρ.

Η Anglo American κερδίζει 3,3% και η BHP Billiton 2%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,72% στις 5990 μονάδες, ο DAX 1,06% στις 6837 μονάδες και ο CAC 0,99% στις 4949 μονάδες.

Η Nestle ενισχύεται 2,6% μετά την εξαγορά του 25% της θυγατρικής της Alcon.

Η British Energy αντιδρά με ράλι 3,5% στις φήμες για συνομιλίες Centrica και Electricite de France για εξαγορά μετοχών του ομίλου.

Νωρίτερα, τα ασιατικά χρηματιστήρια απεκόμισαν κέρδη, με στήριξη από τις μετοχές μεταλλευτικών και πετρελαϊκών ομίλων, που υπερκάλυψαν τις απώλειες του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύεται 0,4% με ισχυρή άνοδο 1,28% για τον Nikkei στο Τόκιο και 1,1% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Οι τραπεζικές πιέσεις περιόρισαν στο 0,15% τα κέρδη στο χρηματιστήρια της Αυστραλίας.

Στην αμερικανική αγορά την τελευταία χρηματιστηριακή ημέρα της περασμένης εβδομάδας, επικράτησε μικτή εικόνα, καθώς τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία για τρίτο συνεχόμενο μήνα από την αγορά εργασίας ανέκοψαν την προσπάθεια των βασικών δεικτών να κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με ελαφρές ημερήσιες απώλειες 0,13%, ολοκληρώνοντας ωστόσο την εβδομάδα με κέρδη της τάξης του 3,2%. Ο Nasdaq έκλεισε με ημερήσια κέρδη 0,32% και άνοδο 4,9% στην εβδομάδα, ενώ ο S&P 500 απεκόμισε κέρδη 4,2% σε εβδομαδιαία βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v