Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επικράτησαν οι τραπεζικές πιέσεις στις αγορές

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται ευρωαγορές και futures της Wall, καθώς οι τραπεζικές πιέσεις εμποδίζουν την διατήρηση της ανάκαμψης των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται ευρωαγορές και futures της Wall, καθώς οι τραπεζικές πιέσεις εμποδίζουν την διατήρηση της ανάκαμψης των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,16% στις 5.906 μονάδες, ο DAX 0,40% στις 6750 μονάδες και ο CAC 0,32% στις 4896 μονάδες.

Η UBS διολισθαίνει 3,9%. Η αναλύτρια της Oppenheimer & Co. Meredith Whitney εκτιμά σε έκθεσή της ότι η ευρωπαϊκή τράπεζα ίσως καταθέσει ζημίες 2,15 δολ. ανά μετοχή το 2008. Η προηγούμενη εκτίμηση της κας Whitney ήταν για κέρδη 45 σεντς ανά μετοχή.

Με τη σειρά της, η Citigroup αναφέρει σε έκθεσή της ότι οι γαλλικές τράπεζες θα απωλέσουν 4,2 δισ. ευρώ σε διαγραφές κατά το 2008, επιπλέον των 9,5 δισ. ευρώ που έχουν ήδη ανακοινωθεί στο 2007.

Ο οίκος υποβάθμισε τους στόχους 2008 για την BNP (-2,1%) κατά 4% και για την Societe Generale (-2,4%), την οποία αναφέρει ως την πλέον εκτεθειμένη στην πιστωτική ασφυξία, κατά 13,9%.

Η Citigroup υποβάθμισε επίσης την Natixis (-4,4%)κατά 13% και την Credit Agricole κατά 5%.

Η Goldman Sachs υποβάθμισε την μετοχή της Lloyds TSB (-2,6%) σε «πώληση» από «ουδέτερη» αλλά απομάκρυνε την Barclays από την λίστα «conviction sell» και αναβάθμισε την HBOS σε «αγορά» από «ουδέτερη».

Στον αντίποδα οι ενεργειακοί τίτλοι ενισχύονται μετά την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου και η Total κερδίζει 1,2% ενώ η Shell 1,2%.

Η Syngenta αντιδρά με άνοδο 7,3% στην ανακοίνωση αύξηση πωλήσεων α’ τριμήνου 20%.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται σταθεροποιητικό άνοιγμα σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Θα ανακοινωθούν τα εβδομαδιαία μεγέθη για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, ο δείκτης υπηρεσιών ISM Μαρτίου που εκτιμάται ότι υποχώρησε ελαφρώς και ο δείκτης Chicago Fed Φεβρουαρίου, που επίσης αναμένεται να δείξει μικρή πτώση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v