Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη ευρωαγορών ελέω UBS

Με την ελπίδα ότι οι απομειώσεις α’ τριμήνου της UBS σηματοδοτούν το σημείο καμπής οι ευρωαγορές καταθέτουν ισχυρή ανάκαμψη και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται κέρδη στη Wall Street.

Με την ελπίδα ότι οι απομειώσεις α’ τριμήνου της UBS σηματοδοτούν το σημείο καμπής για τις ζημιές στον παγκόσμιο τραπεζικό κλάδο, οι ευρωαγορές καταθέτουν ισχυρή ανάκαμψη και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,79% στις 5.747 μονάδες, ο DAX 1,42% στις 6.627 μονάδες και ο CAC 1,34% στις 4.770 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ολοκλήρωσαν χθες το χειρότερο τρίμηνο από το 1987, πιέζοντας τον δείκτη Stoxx 600 16% χαμηλότερα, εξαιτίας των πιστωτικών ζημιών.

Η UBS αποκομίζει κέρδη άνω του 6%, καθώς οι αναλυτές ευελπιστούν ότι οι απομειώσεις του α’ τριμήνου ίσως σηματοδοτούν το σημείο καμπής.

Η Unilever αποκομίζει κέρδη 1,9% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Deutsche Bank για την μετοχή της.

Αναρρίχηση καταγράφει ο κλάδος τηλεπικοινωνιών, μετά την ανακοίνωση της Elpida ότι θα αυξήσει τις αποστολές ημιαγωγών 20% και πλέον τον Απρίλιο. Η Infineon Technologies αντιδρά με άνοδο 5,4% και η STMicroelectronics κερδίζει 1,8%.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες στη Νέα Υόρκη.

Θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Μαρτίου, καθώς και ο δείκτης κατασκευαστικής δραστηριότητας Φεβρουαρίου, ο δείκτης ISM μεταποίησης του ιδίου μήνα και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Washington Post.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v