Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυριάρχησαν τα θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Έπειτα από ένα επιφυλακτικό άνοιγμα στον απόηχο της πτώσης στη Wall, τα θετικά πρόσημα κυριαρχούν στις ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε αγορές "αμυντικών" τίτλων.

Έπειτα από ένα επιφυλακτικό άνοιγμα στον απόηχο της πτώσης στη Wall, τα θετικά πρόσημα κυριαρχούν στις ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε  αγορές "αμυντικών" τίτλων που θεωρείται ότι έχουν αρκετά καλά θεμελιώδη ώστε να αντισταθούν στην κρίση.

Τα ασιατικά κέρδη επισκίασαν τις προηγούμενες απώλειες της συνεδρίασης στη Wall Street και οι ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά και τη χθεσινή άνοδο, αποκομίζουν νέα κέρδη. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,47% στις 5.744 μονάδες, ο DAX 0,44% στις 6.607 μονάδες και ο CAC 0,38% στις 4.737 μονάδες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζουν οι μετοχές επιχειρήσεων των κλάδων ενέργειας και εμπορευμάτων.

Στον αντίποδα, η Ericsson διολισθαίνει 1,5% μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Morgan Stanley για τη μετοχή της.

Η Mitchells & Butlers υποχωρεί 3,5% κατόπιν απόσυρσης της προσφοράς εξαγοράς από την Punch Taverns.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχει υποχωρήσει 15% μέχρι στιγμής στο έτος, στο πλαίσιο της πιστωτικής αποστράγγισης που έχει επιφέρει ζημίες της τάξης των 200 δισ. δολ. στο χρηματοοικονομικό σύστημα.

Στη Νέα Υόρκη η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε και χθες από έντονη μεταβλητότητα, εξαιτίας ποικίλων δυσμενών φημών για τα προβλήματα στον τραπεζικό κλάδο και της ανακοίνωσης στασιμότητας στο ΑΕΠ δ΄ τριμήνου των ΗΠΑ. Έντονα ήταν τα πλήγματα και στον τεχνολογικό κλάδο μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα και τις υποτονικές προβλέψεις κερδοφορίας της Oracle (-7%). Ο δείκτης Nasdaq έκλεισε με σοβαρές απώλειες 1,87%, ενώ ο Dow Jones υποχώρησε 0,97% και ο S&P 1,15%.

Στην Ασία, ωστόσο, το κλίμα διαμορφώθηκε θετικό, με τους επενδυτές να αφήνουν στο περιθώριο τον καταπονημένο χρηματοοικονομικό κλάδο και να επικεντρώνονται σε αγορές επιχειρήσεων με στιβαρά θεμελιώδη δεδομένα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού ενισχύθηκε 1,1% με εβδομαδιαία κέρδη 4,1% - τα υψηλότερα μέχρι στιγμής στο έτος. Στο Τόκιο ο Nikkei ενισχύθηκε 1,71%, ενώ ο κινεζικός CSI 300 εκτινάχτηκε 3% καθώς οι επενδύτες θεωρούν ότι το πρόσφατο «ξεπούλημα» ήταν υπερβολικό.

Χθες στις ευρωπαϊκές συναλλαγές ο FTSE έκλεισε με κέρδη 1,01%, ο DAX ενισχύθηκε 1,37% και ο CAC 0,92%.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v