Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ανάσα" από εταιρικά κέρδη στις ευρωαγορές

Αφορμή για αγορές προσφέρουν στις ευρωαγορές η, μέχρι στιγμής απουσία δυσμενών ειδήσεων, καθώς και τα ευοίωνα αποτελέσματα μεγάλων επιχειρήσεων της ηπείρου.

Αφορμή για αγορές προσφέρουν στις ευρωαγορές η, μέχρι στιγμής απουσία δυσμενών ειδήσεων, καθώς και τα ευοίωνα αποτελέσματα μεγάλων επιχειρήσεων της ηπείρου.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1% στις 5715 μονάδες, ο DAX 1,23% στις 6569 μονάδες και ο CAC 1% στις 4723 μονάδες.

Η Hennes & Mauritz ενισχύεται 4,1% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και η Man Group 3,2% κατόπιν πρόβλεψης ότι τα ετήσια κέρδη θα ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις.

Η γερμανική Q-Cells εκτινάσσεται 8,2% μετά την αναβάθμιση της εκτίμησης για τα ετήσια κέρδη.

Η Compass Group αντιδρά με άνοδο 3,3% στην δημοσιοποίηση των πωλήσεων και κερδών της, ενώ η Swiss Life ενισχύεται 3,8%.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, ακολουθώντας την πτώση στα χρηματιστήρια της Ασίας και των ΗΠΑ. Στο επίκεντρο των πωλήσεων τέθηκαν και πάλι οι τράπεζες, μετά την πρόβλεψη της Meredith Whitney για ζημίες της UBS κατά το α’ τρίμηνο.

Η αναλύτρια της Oppenheimer & Co., M. Whitney, αναφέρει ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα βάση ενεργητικών πιθανόν να καταθέσει ζημίες κατά το τρέχον τρίμηνο.

Αρνητικά επέδρασε στον χρηματοοικονομικό κλάδο και η ανακοίνωση της Hypo Real Estate Holding ότι δεν μπορεί να εκδώσει οδηγία κερδοφορίας, εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στην αγορά.

Χθες στην Wall Street, η νέα ενίσχυση του πετρελαίου και οι αρνητικές εξελίξεις από το μέτωπο των οικονομικών ειδήσεων προσέφεραν την «αφορμή» στους επενδυτές να προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις.

Η Citigroup υποχώρησε περαιτέρω μετά τις νέες αρνητικότερες εκτιμήσεις της γνωστής αναλύτριας M. Whitney αναφορικά με τα μεγέθη του α΄ τριμήνου. Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,88%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,71% και ο S&P 0,8%.

Αρνητικά πρόσημα κατέγραψαν και οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται στους εξαγωγικούς ομίλους, υπό τον συνεχή φόβο για ύφεση στις ΗΠΑ.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού αποδυναμώθηκε 0,5% ενώ ο Nikkei στο Τόκιο υποχώρησε περί το 0,80%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v