Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

M. Whitney: Υποβάθμιση προβλέψεων για Merrill-UBS

Ιδιαίτερα υψηλές απομειώσεις ενεργητικού για το α΄ τρίμηνο τόσο για τη Merrill Lynch όσο και για τη UBS προβλέπει η αναλύτρια της Oppenheimer, κ. Meredith Whitney, προχωρώντας και σε υποβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας.

M. Whitney: Υποβάθμιση προβλέψεων για Merrill-UBS
Ιδιαίτερα υψηλές απομειώσεις ενεργητικού για το α΄ τρίμηνο τόσο για τη Merrill Lynch όσο και για τη UBS προβλέπει η αναλύτρια της Oppenheimer, κ. Meredith Whitney, η οποία προχωρά και σε υποβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας τους.

Σύμφωνα με την κ. Whitney, οι διαγραφές ενεργητικού για το α΄ τρίμηνο θα φτάσουν στα 6,03 δισ. δολάρια για τη Merrill Lynch και στα 11,06 δισ. δολάρια για τη UBS.

Σε ό,τι αφορά τη Merrill Lynch, η αναλύτρια προβλέπει ότι οι απώλειες α΄ τριμήνου θα διαμορφωθούν στα 3 δολάρια ανά μετοχή, ενώ πριν ανέμενε κέρδη κοντά στα 45 σεντς ανά μετοχή. Για το σύνολο του 2008, προβλέπει ότι τα κέρδη δεν θα ξεπεράσουν τα 20 σεντς ανά μετοχή, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης ότι θα φτάσουν στα 4 δολάρια.

Η Merrill θα βρεθεί αντιμέτωπη με απομειώσεις 1,84 δισ. δολαρίων που αφορούν σε εγγυημένες δανειακές υποχρεώσεις (CDOs), 1,7 δισ. από στεγαστικά δάνεια, 571 εκατ. δολ. από επιχειρηματικά δάνεια και 1,5 δισ. δολ. από άλλες τοποθετήσεις.

Για τη UBS η κ. Whitney προβλέπει πως οι απώλειες α΄ τριμήνου θα φτάσουν στα 2,75 δολάρια ανά μετοχή (έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για κέρδη 72 σεντς ανά μετοχή), ενώ για το σύνολο του έτους τα κέρδη θα διαμορφωθούν στα 45 σεντς ανά μετοχή, από 3,70 δολάρια ανά μετοχή που προέβλεπε πριν.

Η UBS θα βρεθεί αντιμέτωπη με απομειώσεις 6,86 δισ. δολαρίων από CDOs, 3,19 δισ. δολαρίων από στεγαστικά δάνεια, 650 εκατ. δολαρίων από μοχλευμένα δάνεια και 355 εκατ. δολαρίων από τον κλάδο εμπορικού real estate.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v