Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις λόγω DB στις ευρωαγορές

Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο μετά την προειδοποίηση της Deutsche Bank, αλλά και τον μεταλλευτικό λόγω Xstrata (-12%).

Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο μετά την προειδοποίηση της Deutsche Bank αλλά και τον μεταλλευτικό, εξαιτίας της απόσυρσης της προσφοράς της Vale για την εξαγορά της Xstrata (-12%).

Η Deutsche Bank διολισθαίνει 2,6% μετά την προειδοποίηση ότι η κατάρρευση του αμερικανικού subprime και η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας θα δυσχεράνουν την επίτευξη των ετήσιων στόχων της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας. Η UBS υποχωρεί 1,6% και η BNP Paribas 1,8%.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοινωση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στην Γερμανία το μεσημέρι, που προβλέπεται να δείξει πτώση τον Μάρτιο, τροφοδοτώντας τις ελπίδες μείωσης των ευρωπαϊκών επιτοκίων.

Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean-Claude Trichet, θα μιλήσει επίσης σήμερα ενώπιον του ευρωκοινοβουλίου.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,62% στις 5.659 μονάδες, ο DAX 0,13% στις 6.516 μονάδες και ο CAC 0,75% στις 4.656 μονάδες.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο επικράτησε χθες μικτή εικόνα στο κλείσιμο των βασικών δεικτών, καθώς τα κέρδη των κλάδων παραγωγών εμπορευμάτων ισοφάρισαν την διολίσθηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και την διολίσθηση-ρεκόρ στις τιμές των κατοικιών.

Μικτό ήταν και το κλείσιμο των ασιατικών δεικτών το πρωί, με συγκρατημένες πιέσεις στον ιαπωνικό Nikkei εξαιτίας κυρίως των εξαγωγέων, στο πλαίσιο των ανησυχιών για την «υγεία» της αμερικανικής οικονομίας. Σε θετική πορεία κινήθηκαν τα χρηματιστήρια Αυστραλίας, Χονγκ Κονγκ και Κίνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v