Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά κέρδη έφτιαξαν κλίμα στις ευρωαγορές

Η ευχάριστη ροή εταιρικών κερδών βελτίωσε την ατμόσφαιρα στις ευρωαγορές και τα futures προοιωνίζονται άνοδο στο άνοιγμα της Wall, με την ελπίδα απουσίας δυσάρεστων εκπλήξεων στο τελικό ΑΕΠ δ’ τριμήνου.

Η ευχάριστη ροή των εταιρικών αποτελεσμάτων βελτίωσε την ατμόσφαιρα στις ευρωαγορές, σε αντίθεση με την προηγούμενη πτώση σε Wall και Ασία.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες στη Νέα Υόρκη, καθώς οι αναμενόμενες στατιστικές ανακοινώσεις προβλέπεται να μην κρύβουν νέες δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1% στις 5715 μονάδες, ο DAX 1,23% στις 6569 μονάδες και ο CAC 1% στις 4723 μονάδες.

Η Hennes & Mauritz ενισχύεται 4,1% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και η Man Group 3,2% κατόπιν πρόβλεψης ότι τα ετήσια κέρδη θα ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις.

Η γερμανική Q-Cells εκτινάσσεται 8,2% μετά την αναβάθμιση της εκτίμησης για τα ετήσια κέρδη.

Η Compass Group αντιδρά με άνοδο 3,3% στην δημοσιοποίηση των πωλήσεων και κερδών της, ενώ η Swiss Life ενισχύεται 3,8%.

Οι αναλυτές έχουν μειώσει κάθετα τις εκτιμήσεις για την εταιρική κερδοφορία και στην Ευρώπη. Τα κέρδη των εταιριών του Stoxx 600 προβλέπεται να αυξηθούν μόλις 2,8% φέτος από 11% που προβλεπόταν στατέλη του 2007, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Τα futures του Standard & Poor's 500 ενισχύονται 0,6% στην Wall. Στην αμερικανική αγορά θα ανακοινωθεί η τελευταία καταμέτρηση του ΑΕΠ δ’ τριμήνου, που εκτιμάται ότι διευρύνθηκε 0,6%.

Θα δημοσιοποιηθούν επίσης τα στοιχεία για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, καθώς και το επιχειρηματικό βαρόμετρο DJ-BTMU.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v