Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EADS:Επεκτείνονται οι έρευνες για insider trading

Εντείνονται οι έρευνες των γαλλικών ρυθμιστικών αρχών για insider trading κορυφαίων στελεχών και μετόχων της EADS, με την Autorite des Marches Financier (AMF), να υπογραμμίζει ότι είναι «έτοιμη» για επιβολή προστίμων.

EADS:Επεκτείνονται οι έρευνες για insider trading
Εντείνονται οι έρευνες των γαλλικών ρυθμιστικών αρχών για insider trading κορυφαίων στελεχών και μετόχων της EADS, με την Autorite des Marches Financier (AMF), να τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι είναι «έτοιμη» για επιβολή προστίμων.

Η AMF εξετάζει το ενδεχόμενο κορυφαία στελέχη της EADS αλλά και επενδυτές όπως οι Lagardere και Daimler να προχώρησαν σε πώληση μετοχών του ομίλου, επειδή γνώριζαν ότι η θυγατρική Airbus θα ανακοινώσει καθυστερήσεις στις παραδόσεις του νέου αεροσκάφους Α380.

“Η EADS θεωρεί ότι το χρηματοοικονομικό ρίσκο που συνδέεται με αυτήν την διαδικασία δεν θα είναι τόσο σημαντικό. Αυτό που μπορεί να επηρεάσουν οι έρευνες είναι η εικόνα και η αξιοπιστία του ομίλου», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της EADS, η οποία με αυτόν τον τρόπο «απαντά» στις γαλλικές ρυθμιστικές αρχές.

Σημειώνεται ότι οι έρευνες της AMF για το συγκεκριμένο ζήτημα ξεκίνησαν από τις αρχές του 2006, μετά από εκτεταμένες πωλήσεις μετοχών της EADS. Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανακοίνωση για καθυστέρηση στις παραδόσεις του A380, η μετοχή του ομίλου υποχώρησε 26% σε μία μόνο συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v