Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση ευρωαγορών με εβδομαδιαία κέρδη

Σταθεροποιητική εικόνα παρουσιάζουν το μεσημέρι οι ευρωαγορές και τα futures προοιωνίζονται ήπια ανάκαμψη στο άνοιγμα της Wall, με το πνεύμα επιφύλαξης να παραμένει το κύριο γνώρισμα στα διεθνή χρηματιστήρια.

Σταθεροποιητική εικόνα παρουσιάζουν το μεσημέρι, με το πνεύμα επιφύλαξης να παραμένει το κύριο χαρακτηριστικό στα διεθνή χρηματιστήρια. Το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στους τίτλους ενέργειας και εμπορευμάτων, καθώς πετρέλαιο, μέταλλα και αγροτικά προϊόντα κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί ανεπαίσθητα και διαμορφώνεται με άνοδο 3,8% σε εβδομαδιαία βάση. Το ευρωπαϊκό βαρόμετρο έχει υποχωρήσει 15% μέχρι στιγμής στο έτος. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,12% στις 5724 μονάδες και ο DAX 0,22% στις 6592 μον., ενώ ο CAC υποχωρεί 0,09% στις 4715 μονάδες.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανάκαμψη 0,6% στο άνοιγμα του δείκτη Standard & Poor's, μετά τις χθεσινές απώλειες στον απόηχο της δημοσιοποίησης στατιστικών στοιχείων που επιβεβαίωσαν την στασιμότητα στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη. Νωρίτερα, ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύθηκε 1,2%.

Τα στατιστικά μεγέθη στις ευρωπαϊκές αγορές παρέμειναν απογοητευτικά και περιόρισαν τις ανοδικές τάσεις που επικράτησαν στις πρωινές συναλλαγές. Στην βρετανική αγορά οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν τον Μάρτιο με τον βραδύτερο ρυθμό από το 1996. Στην Γαλλία η καταναλωτική εμπιστοσύνη διολίσθησε σε αρνητικό ρεκόρ, ενώ στην Βρετανία σε χαμηλό 15ετών.

Στον απόηχο των δυσοίωνων στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις, η Marks & Spencer υποχωρεί 2% και η Metro 1,1%.

Στον αντίποδα, η BHP ενισχύεται 2% και η Rio Tinto 1,8%.

Η Cap Gemini κερδίζει 1,8% κατόπιν ανακοίνωσης αύξηση 37% στα κέρδη της εταιρίας τεχνολογικών συμβούλων Accenture.

Η Ericsson υποχωρεί 1,5% κατόπιν υποβάθμισης από την Morgan Stanley.

Στις συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για το ατομικό εισόδημα και δαπάνες Φεβρουαρίου, καθώς και ο δείκτης εμπιστοσύνης Reuters/Univercity of Michigan Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v