Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Μαζεύεται" το ράλι στις αγορές

Οι ανησυχίες για την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ επανέρχονται στη θέση του οδηγού στα διεθνή χρηματιστήρια και οι ευρωαγορές εμφανίζουν επιφυλακτική άνοδο, ενώ τα futures της Wall προοιωνίζονται ήπια διόρθωση.

Οι ανησυχίες για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας επανέρχονται στη θέση του οδηγού στα διεθνή χρηματιστήρια και οι ευρωαγορές εμφανίζουν επιφυλακτική άνοδο, ενώ τα futures προοιωνίζονται διόρθωση στη Wall Street.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,23% στις 5.854 μονάδες, ο DAX 0,25% στις 6.737 μονάδες και ο CAC 0,22% στις 4.876 μονάδες.

Οι συναλλαγές στις ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν με ανοδικές διαθέσεις έως το +0,5%, στον απόηχο των θεαματικών κερδών της τάξης του 3% για τη Wall Street και του 4% για τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Στην ανάκαμψη πρωταγωνίστησαν επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι καταπονημένοι χρηματοοικονομικοί τίτλοι, καθώς επικρατούν ελπίδες ότι οι τραπεζικές ζημίες κορυφώθηκαν στο α΄ τρίμηνο.

Η Royal Bank of Scotland ενισχύθηκε 2,6% και η Commerzbank 2,2%.

Η ανακοίνωση μείωσης των πωλήσεων των ευρωπαϊκών και ασιατικών αυτοκινητοβιομηχανιών στις ΗΠΑ περιόρισε από νωρίς τις αγοραστικές διαθέσεις, επαναφέροντας τις πιέσεις στις μετοχές των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Η Daimler υποχωρεί 2,6% και η G.M. «χάνει» 16 σεντς στα 19,99 δολ. στις συναλλαγές στη Φρανκφούρτη.

Η κάθετη μείωση των προβλέψεων του ΔΝΤ για την παγκόσμια, και ειδικά για την αμερικανική, ανάκαμψη οδήγησε παροδικά στα «κόκκινα» ορισμένους ευρωπαϊκούς δείκτες, και ειδικά τον FTSE στο Λονδίνο.

Επιφυλακτικό κλίμα δημιουργεί και η προοπτική ανακοίνωσης επιδείνωσης της κατάστασης στα αμερικανικά εργοστάσια από τις απογευματικές στατιστικές ειδήσεις στις ΗΠΑ, καθώς και η αναμονή κρίσιμης ομιλίας του κ. Ben Bernanke στην Ουάσιγκτον.

Ο διοικητής της Fed θα απαντήσει σε ερωτήσεις της ενιαίας οικονομικής επιτροπής του Κογκρέσου όσον αφορά στην πολιτική του για την αποτροπή της κατάρρευσης των χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ και από την ομιλία του αναμένεται να προκύψουν ενδείξεις για την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων.

Στις στατιστικές ανακοινώσεις, το υπουργείο Εμπορίου αναμένεται να ανακοινώσει μείωση στις παραγγελίες βιομηχανικού εξοπλισμού κατά 0,8% τον Φεβρουάριο. Θα ανακοινωθεί επίσης ο δείκτης ΜΒΑ επαναχρηματοδότησης δανείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v