Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ - Bernanke «κόβουν τη φόρα» στις αγορές

Μετά την πρωινή άνοδο των ευρωαγορών στον απόηχο των θεαματικών κερδών Wall και Ασίας, οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται σταθεροποιητικά εν όψει της κρίσιμης ομιλίας του B. Bernanke το απόγευμα στην Ουάσιγκτον.

Μετά την πρωινή ανάκαμψη των ευρωαγορών στον απόηχο των θεαματικών κερδών Wall και Ασίας, οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται σταθεροποιητικά, εν όψει της κρίσιμης ομιλίας του κ. B. Bernanke το απόγευμα στην Ουάσιγκτον.

Ο χρηματοοικονομικός κλάδος εμφανίζει πειστικά κέρδη επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς επικρατούν ελπίδες ότι η ζημίες του α΄ τριμήνου σηματοδοτούν την «αιχμή» των απομειώσεων εξαιτίας της πιστωτικής ασφυξίας.

Η ανάκαμψη παραμένει πάντως μέτρια στις ευρωπαϊκές αγορές και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα σήμερα στη Wall Street, εν αναμονή της κρίσιμης ομιλίας του κ. Ben Bernanke ενώπιον της κοινής οικονομικής επιτροπής του Κογκρέσου, όπου ο διοικητής της Fed θα απαντήσει σε ερωτήματα όσον αφορά στην πολιτική του για την αποτροπή της κατάρρευσης των χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ.

Επιβαρυντικά λειτουργεί στην επενδυτική ψυχολογία και η κάθετη υποβάθμιση της πρόβλεψης για την αμερικανική ανάπτυξης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,44% στις 5.878 μονάδες, ο DAX 0,48% στις 6.752 μονάδες και ο CAC 0,51% στις 4.890 μονάδες.

Η αμερικανική αγορά κατέθεσε χθες το καλύτερο ξεκίνημα β΄ τριμήνου σε 70 χρόνια, λόγω των μετοχικών εκδόσεων της Lehman Brothers και της UBS, προκειμένου να αναπληρώσουν κεφάλαια.

Τα κέρδη των βασικών δεικτών στη Wall Street ξεπέρασαν χθες το 3%, ενώ οι ασιατικές αγορές ακολούθησαν σήμερα με ανάκαμψη πλησίον του 4%.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, η Royal Bank of Scotland ενισχύεται 2,6% και η Commerzbank 2,2%.

Θετικά αντιδρά η AstraZeneca (1,4%) στην αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της από τη Citigroup, συμπαρασύροντας υψηλότερα τον φαρμακευτικό κλάδο.

Η STMicroelectronics κερδίζει 1,4% μετά την ανακοίνωση επαναγοράς μετοχών έως 213,3 εκατ. ευρώ.

Η Infineon Technologies ενισχύεται 2,9% κατόπιν ανακοίνωσης πιθανότητας έκδοσης 1 δισ. δολ. στο β΄ τρίμηνο για την πλήρη εξαγορά της κοινοπραξίας με την Qimonda.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v