Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δανία και Σουηδία συγχωνεύουν τα ταχυδρομεία τους

Η Δανία και η Σουηδία σκοπεύουν να συγχωνεύσουν τις ταχυδρομικές υπηρεσίες τους και να διαθέσουν μετοχές τους εντός πέντε ετών, ανακοίνωσαν οι κυβερνήσεις των δύο κρατών.

Δανία και Σουηδία συγχωνεύουν τα ταχυδρομεία τους
Η Δανία και η Σουηδία σκοπεύουν να συγχωνεύσουν τις ταχυδρομικές υπηρεσίες τους και να διαθέσουν μετοχές τους εντός πέντε ετών, προκειμένου να αποκτήσουν το κατάλληλο «ανάστημα» ώστε να ανταγωνιστούν με κολοσσούς όπως η Deutsche Post και η TNT NV.

Η κοινή επιχείρηση θα έχει πωλήσεις άνω των 7,4 δισ. δολ. θα απασχολεί πάνω από 50.000 ανθρώπους και θα εδρεύει στην Στοκχόλμη, όπως ανακοίνωσαν οι κυβερνήσεις των δύο κρατών.

Με την συγχώνευση, θα γίνουν οικονομίες της τάξης του 1 δισ. κορόνων Σουηδίας (170 εκατ. δολ.) ετησίως. Οι επιχειρήσεις logistics των δύο ιδρυμάτων θα δημιουργήσουν κοινοπραξία, ενώ οι παραδοσιακές μονάδες επιστολών θα παραμείνουν ξεχωριστές οντότητες.

Η σουηδική κυβέρνηση και οι εργαζόμενοι της Posten Sverige θα διαθέτουν το 60% του ενοποιημένου ομίλου, ενώ η Post Danmark και η CVC Capital Partners, η λονδρέζικη εταιρία buyout, το υπόλοιπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v