Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος ευρωαγορών ενόψει ανεργίας ΗΠΑ

Ήπια ανοδικές τάσεις καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τα futures στη Wall κινούνται σταθεροποιητικά εν όψει της κρίσιμης ανακοίνωσης των στοιχείων για την ανεργία ΗΠΑ. Ανοδικά παραμένει η UBS.

Κέρδη για τρίτη συνεδρίαση μέσα στην εβδομάδα καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ τα futures στη Wall κινούνται σταθεροποιητικά, εν όψει της κρίσιμης ανακοίνωσης των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ.

Στήριξη προσφέρει ο κλάδος ενεργειακού εξοπλισμού και φαρμακοβιομηχανιών, ενώ πτωτικά παραμένουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι τράπεζες - με εξαίρεση τη UBS που διατηρεί ανοδικές τάσεις μετά τις ραγδαίες εξελίξεις.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,37% στις 5.913 μονάδες, ο DAX 0,10% στις 6.748 μονάδες και ο CAC κατά 0,28% στις 4.901 μονάδες.

Η UBS ενισχύεται το μεσημέρι 2,7% μετά τα αρχικά κέρδη άνω του 4,5% κατόπιν της σύστασης του μετόχου κ. Arnold για διάσπαση της επιχείρησης. Κατά τα λοιπά, οι τράπεζες παραμένουν πιεσμένες έπειτα από την αισθητή ανάκαμψη των προηγούμενων συνεδριάσεων και η Nordea Bank υποχωρεί 4,5% καθώς διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα, ενώ η BCP Millennium υποχωρεί 3,7%.

Ανοδικές τάσεις στο 0,6% διατηρεί και η British Energy, μετά τις φήμες για ενδιαφέρον της EDF.

Η JP Morgan εκτιμά ότι ο φαρμακευτικός κλάδος θα αντέξει στις πιέσεις της αμερικανικής επιβράδυνσης και έδωσε σύσταση «outperform» στη βιομηχανία. Η AstraZeneca ενισχύεται 3,1% και η GlaxoSmithKline 1,2%.

Η Technip αντιδρά με κέρδη 3,4% στην αναβάθμισή της από την Goldman Sachs.

Στον αντίποδα, πτωτικά παραμένουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς η οικονομική επιβράδυνση απειλεί την κερδοφορία του κλάδου. Η Porsche υποχωρεί 1,8%, η Renault 2% και η Peugeot 1,4%.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται σταθεροποιητικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street εν αναμονή των κρίσιμων στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ που ενδέχεται να προκαλέσει δυσάρεστες εκπλήξεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, το ποσοστό των ανέργων ανήλθε στο 5% του εργατικού δυναμικού έναντι 4,8% τον Φεβρουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v