Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών με το βλέμμα στη UBS (+4,6%)

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με όλα τα βλέμματα στραμμένα στη UBS (+4,6%) και στις ραγδαίες εξελίξεις στον κορυφαίο τραπεζικό όμιλο της Ευρώπης.

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με όλα τα βλέμματα στραμμένα στη UBS και στις ραγδαίες εξελίξεις στον κορυφαίο τραπεζικό όμιλο της Ευρώπης.

Η μετοχή της ελβετικής τράπεζας άνοιξε με «εκτίναξη» άνω του 4,5% μετά την παρέμβαση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου κ. Luqman Arnold, που ζητά τη διάσπαση των επιχειρήσεων του ομίλου.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο, το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ που ενδέχεται να προκαλέσει δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,42% στις 5.916 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,43% στις 6.770 μονάδες και ο CAC 0,51% στις 4.912 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια κινήθηκαν διορθωτικά έπειτα από τρεις συνεδριάσεις σημαντικών κερδών. Της πτώσης ηγήθηκαν οι τεχνολογικές εταιρίες και οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού κινήθηκε 0,6% χαμηλότερα, έχοντας καταγράψει κέρδη 1,9% από τις αρχές της εβδομάδας, αλλά πάντως με πτώση 8,4% από τις αρχές του έτους. Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε 1%, ενώ αντιθέτως κέρδη 1,64% αποκόμισε ο Hang Seng.

Χθες, η αμερικανική αγορά έκλεισε σε οριακά θετικό έδαφος, με το επενδυτικό ενδιαφέρον για τεχνολογικούς τίτλους να αντισταθμίζει τις οικονομικές ανησυχίες.

Η αγορά τήρησε στάση αναμονής μετά και τα αρνητικά στοιχεία από τις εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας, καθώς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη σημερινή ανακοίνωση για τον δείκτη ανεργίας Μαρτίου στην αμερικανική αγορά.

Ο Dow Jones τερμάτισε με άνοδο 0,16%, ενώ ο Nasdaq και ο S&P 500 επίσης με ελαφρά κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v