Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ευρωαγορών λόγω εκτιμήσεων για επιτόκια

Πτώση επί τρίτη συνεδρίαση εμφανίζουν οι ευρωαγορές καθώς το ευρώ καταγράφει ρεκόρ έναντι δολαρίου και στερλίνας εν όψει των επιτοκιακών αποφάσεων. Πτώση και στα futures της Wall.

Πτώση επί τρίτη συνεδρίαση εμφανίζουν οι ευρωαγορές καθώς το ευρώ καταγράφει ρεκόρ έναντι του δολαρίου και της στερλίνας, εν όψει των επιτοκιακών αποφάσεων, απειλώντας περαιτέρω τα εταιρικά κέρδη.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,73% στις 5.940 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη 1,36% στις 6.629 μονάδες και ο CAC 1,4% στις 4.811 μονάδες.

Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα προχωρήσει σε μικρή σε σχέση με την αμερικανική Fed μείωση των επιτοκίων της στερλίνας, κατά 25 μονάδες βάσης, στο 5%.

Για την ΕΚΤ, οι αγορές έχουν προξοφλήσει ότι το επιτόκιο του ευρώ θα παραμείνει σε υψηλό έξι ετών, στο 4%, επιτείνοντας την άνοδο του ενιαίου νομίσματος και τη μείωση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των ευρωπαϊκων εξαγωγών.

Έντονες παραμένουν οι πιέσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο, μετά και την εκτίμηση του «γκουρού» των επενδύσεων κ. George Soros ότι η αναταραχή στις πιστωτικές αγορές θα επιδεινωθεί.

Η Credit Suisse υποχωρεί 1,2%, η BNP Paribas 1,8%, η Commerzbank 2,8% και η Allianz 1,9%.

Η British Energy Group αντιδρά με άνοδο 3,6% στο δημοσίευμα που θέλει την RWE AG (-1,5%) να πλειοδοτεί για τη βρετανική ενεργειακή εταιρία.

Η Ryanair Holdings υποχωρεί 1,9% κατόπιν υποβάθμισής της από την JP Morgan.

Η Nokia υποχωρεί 0,5% κατόπιν υποβάθμισης από τη Citigroup.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

To ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις ανακοινώσεις εταιρικών κερδών α΄ τριμήνου, που κατά τους αναλυτές μειώθηκαν 11,3% για τις επιχειρήσεις του δείκτη S&P 500 σε ετήσια βάση.

Από το μέτωπο των στατιστικών ανακοινώσεων, αναμένονται η ενημέρωση σχετικά με τα μεγέθη του εμπορικού ισοζυγίου Φεβρουαρίου και τα εβδομαδιαία μεγέθη για τα επιδόματα ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v