Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η General Electric αλλάζει το κλίμα στις αγορές

Η υποχώρηση των κερδών της General Electric υψηλότερα από το αναμενόμενο, σε συνδυασμό με την προειδοποίηση για τα κέρδη του ομίλου στα επόμενα τρίμηνα, οδηγεί σε πλήρη αντιστροφή των τάσεων τις διεθνείς αγορές.

Η υποχώρηση των κερδών της General Electric υψηλότερα από το αναμενόμενο, σε συνδυασμό με την προειδοποίηση για τα κέρδη του ομίλου στα επόμενα τρίμηνα, οδηγεί σε πλήρη αντιστροφή των τάσεων τις διεθνείς αγορές.

Αποτέλεσμα, ο DAX 30 υποχωρεί 0,80%, ο FTSE 100 αποδυναμώνεται πλησίον του 0,27%, ενώ οριακά υψηλότερα κινείται η γαλλική χρηματαγορά, με τον CAC 40 να ενισχύεται 0,01%.

Πάντως, η νέα ώθηση του πετρελαίου στηρίζει υψηλότερα τους ενεργειακούς τίτλους, ενώ ανοδικά παραμένουν οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις.

Η BP κερδίζει 1,6%, η Shell 1,3%, η BHP Billiton 1,5% και η Rio Tinto 1,3%.

Οι βελτιωμένες προβλέψεις πωλήσεων στον τεχνολογικό κλάδο των ΗΠΑ υποστηρίζουν τις τεχνολογικές μετοχές.

Η STMicroelectronics ενισχύεται 1,4%, ενώ νωρίτερα στις ασιατικές συναλλαγές η Samsung Electronics είχε κερδίσει 3,5% και η Elpida 5,1%.

Η Bouygues κερδίζει 3,5% κατόπιν αναβάθμισης από τη Morgan Stanley.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI ενισχύεται 0,5% περιορίζοντας τις απώλειες στο 0,4% σε εβδομαδιαία βάση. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει 6,5% μέχρι στιγμής στο έτος.

Αντιστροφή τάσεων και στις προθεσμιακές αγορές, οι οποίες προοιωνίζονται διατήρηση των πιέσεων για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί 0,48%, τον Nasdaq στο 0,47% και τον ευρύτερο βιομηχανικό δείκτη S&P 500 πλησίον του 0,57%.

Από το στατιστικό μέτωπο, θα ανακοινωθούν οι τιμές εισαγωγών Μαρτίου και ο δείκτης εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Μίτσιγκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v