Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

GE: Πτώση κερδών 11% στο α΄ τρίμηνο

Πτώση της τάξης του 11% σημείωσαν τα κέρδη α΄ τριμήνου του κορυφαίου αμερικανικού ομίλου General Electric, διαμορφούμενα χαμηλότερα των προβλέψεων. Προειδοποίηση για το σύνολο του 2008.

GE: Πτώση κερδών 11% στο α΄ τρίμηνο
Πτώση της τάξης του 11% σημείωσαν τα κέρδη α΄ τριμήνου του κορυφαίου αμερικανικού ομίλου General Electric, διαμορφούμενα χαμηλότερα των προβλέψεων.

Τα κέρδη άγγιξαν τα 4,36 δισ. δολάρια, ή 44 σεντς ανά μετοχή, ενώ ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε 8%, στα 44,2 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές βάσει στοιχείων της Thomson Financial ανέμεναν διαμόρφωση των κερδών α΄ τριμήνου στα 51 σεντς ανά μετοχή.

Για το σύνολο του 2008 η G.E. προχωρά σε υποβάθμιση της πρόβλεψής της, τοποθετώντας τα κέρδη της μεταξύ 2,20 και 2,30 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για διαμόρφωσή τους στα 2,42 δολάρια.

Οι βιομηχανικές μονάδες του ομίλου προβλέπεται ότι θα δουν τα κέρδη τους να ενισχύονται από 10% έως 15%, ενώ οι χρηματοοικονομικές θα βιώσουν υποχώρηση κερδών από 5% έως και 10%.

Για το β΄ τρίμηνο η G.E. αναμένει κέρδη από 53 έως 55 σεντς ανά μετοχή, ήτοι χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών που τα τοποθετούν στα 58 σεντς ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v