Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις αγορές από G7, εταιρικά κέρδη

Οι προειδοποιήσεις του G7 για έντονη επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης επαναφέρουν έντονες πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο και σε όλες τις μετοχές που ζουν από την κατανάλωση. Πτώση ευρωαγορών μετά τη «βουτιά» στην Ασία.

Οι προειδοποιήσεις των ηγετών του G7 για έντονη επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης επαναφέρουν έντονες πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο και σε όλες τις μετοχές που ζουν από την κατανάλωση.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,77% στις 5.849 μονάδες, ο DAX 0,71% στις 6.556 μονάδες και ο CAC 0,75% στις 4.761 μονάδες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων κερδοφορίας α΄ τριμήνου που επιταχύνονται αυτή την εβδομάδα και περιέχει κρίσιμες δημοσιεύσεις και από κορυφαίους χρηματοοικονομικούς οίκους.

Η Philips(-2,9%), η μεγαλύτερη επιχείρηση ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών της Ευρώπης, επιβαρύνει σήμερα την επενδυτική ψυχολογία μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών 75% στο α΄ τρίμηνο.

Η British Airways αντιδρά με πτώση 2,9% και η Air Berlin με διολίσθηση 6,2% στην υποβάθμιση της σύστασης από τη Morgan Stanley για τις μετοχές τους.

Η ABB υποχωρεί 2,6% κατόπιν υποβάθμισης από τη Lehman Brothers και η Swiss Reinsurance 2,3% έπειτα από υποβάθμιση της UBS.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα ενός μηνός, με σημαντικές πιέσεις για τις μετοχές τραπεζών. Ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού υποχώρησε 2,5%, ενώ ο Nikkei στο Τόκιο καταβυθίστηκε 3,14%.

Την Παρασκευή η Wall Street ολοκλήρωσε την τελευταία συνεδρίασης της εβδομάδας με σημαντικότατες απώλειες, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου της General Electric θεωρήθηκαν από τους επενδυτές αρνητικό σημάδι για την εξέλιξη της συνολικής εταιρικής κερδοφορίας στο τρίμηνο.

Ο δείκτης Dow Jones απώλεσε στη συνεδρίαση 2,04% και σε εβδομαδιαία βάση υποχώρησε 2,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v