Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρική σταθεροποίηση στις αγορές

Η ελεύθερη πτώση του δείκτη ZEW αφαιρεί τα πρωινά κέρδη από πολλές ευρωαγορές. Μικτή η εικόνα και στα futures της Wall, όπου αναμένονται πολλές κρίσιμες στατιστικές και εταιρικές ανακοινώσεις.

Μικτά πρόσημα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η ανακοίνωση της «ελεύθερης πτώσης» του δείκτη ZEW αντισταθμίζει το θετικό κλίμα στους κλάδους ενέργειας-εμπορευμάτων.

Μικτή είναι η εικόνα και στα futures της Wall, όπου αναμένονται πολλές και κρίσιμες στατιστικές και εταιρικές ανακοινώσεις.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν με θετικά πρόσημα στην πρωινή συνεδρίαση, αντλώντας στήριξη από τους επιχειρήσεις των κλάδων ενέργειας και μετάλλων, οι οποίοι είχαν οδηγήσει σε ανάκαμψη και τα ασιατικά χρηματιστήρια, στο πλαίσιο της απρόσκοπτης αύξησης των τιμών εμπορευμάτων.

Ο δεικτοβαρής ενεργειακός κλάδος συντηρεί στα «πράσινα» και το μεσημέρι τον δείκτη FTSE, που διαμορφώνεται με κέρδη 0,85% στις 5.880 μονάδες.

Αντιθέτως, οι δείκτες DAX και CAC υποχωρούν 0,13% και 0,1% αντιστοίχως, μετά την ανακοίνωση της «ελεύθερης πτώσης» του δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης ZEW στη Γερμανία, που υποχώρησε στις -40,7 μονάδες τον Απρίλιο, πολύ χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών.

Οι πιέσεις επιστρέφουν στον χρηματοοικονομικό κλάδο και η Axa υποχωρεί 1,6% ενώ η Allianz 1,2%.

Η Shell κερδίζει 1,4% και η Repsol εκτινάσσεται 9,5% μετά την ανακοίνωση ανακάλυψης κοιτάσματος 33 δισ. βαρελιών πετρελαίου στα ανοιχτά της Βραζιλίας σε κοινοπραξία στην οποία μετέχει ο όμιλος.

Η ArcelorMittal ενισχύεται 1,9%.

Και η Tesco στηρίζει τον FTSE, καθώς ενισχύεται 4,1% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Η Burberry Group εκτινάσσεται 9%.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παραμένουν πιεσμένες μετά την ανακοίνωση μείωσης πωλήσεων τον Μάρτιο. Η Renault υποχωρεί 3,2% και η Peugeot Citroen 2,6%.

Η Carphone Warehouse διολισθαίνει 8,1% καθώς τα ετήσια αποτελέσματα δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Η Telekom Austria αντιδρά με άνοδο 4,4% κατόπιν αναβάθμισης από την Morgan Stanley.

Σταθεροποιητικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, εν αναμονή σημαντικών εταιρικών αποτελεσμάτων και στατιστικών ανακοινώσεων.

Θα ανακοινωθεί ο δείκτης τιμών παραγωγού Μαρτίου, ο δείκτης μεταποίησης NY Fed Απριλίου, ο δείκτης αγοράς ακινήτων NAHB Απριλίου και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Wash. Post.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, θα ανακοινώσουν αποτελέσματα η Johnson & Johnson, η Intel Corporation (μετά το κλείσιμο της αγοράς) και οι χρηματοοικονομικές U.S. Bancorp και Washington Mutual.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v