Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Continental-United παίρνουν σειρά για συγχώνευση

Η Continental και η United Airlines έχουν δημιουργήσει τις περισσότερες προϋποθέσεις για συγχώνευση και θα προωθήσουν την συμφωνία «πολύ γρήγορα» εφόσον οι Delta και Northwest επισημοποιήσουν την σύνδεσή τους.

Continental-United παίρνουν σειρά για συγχώνευση
Η Continental Airlines και η United Airlines έχουν δημιουργήσει τις περισσότερες προϋποθέσεις για συγχώνευση, σύμφωνα με ανώνυμες πληροφορίες που μεταδίδει η ιστοσελίδα του Reuters, και θα προωθήσουν την συμφωνία «πολύ γρήγορα» εφόσον οι Delta Air Lines και Northwest Airlines επισημοποιήσουν την σύνδεσή τους.

Η Continental, που έχει δηλώσει ότι προτιμά να παραμείνει ανεξάρτητη, εκτός κι αν αλλάξει το ανταγωνιστικό τοπίο, σκοπεύει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την United, αν προχωρήσει η συγχώνευση Delta και Northwest.

Η συγχώνευση Delta-Northwest θα απελευθερώσει την Continental στην επιδίωξη της United, γιατί η Northwest θα εγκαταλείψει το ειδικό «χρυσό μερίδιο» που της προσφέρει το δικαίωμα βέτο σε οποιαδήποτε μεταβίβαση της Continental.

Τα σωματεία των πιλότων των United και Continental έχουν επίσης διεξάγει συνομιλίες συγχώνευσης και η ένωση αυτών των δύο εργατικών δυναμικών πιθανότατα θα είναι ευκολότερη απ’όσο στην περίπτωση Delta – Northwest, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v