Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψύχραιμη άνοδος αγορών μετά το χθεσινό "ράλι"

Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση ανάκαμψης στις διεθνείς αγορές, καθώς βελτιώνεται η εικόνα των εταιρικών κερδών και πληθαίνουν οι προβλέψεις για την «αρχή του τέλους» της κρίσης. Ηπια η άνοδος στην Ευρώπη μετά τα "ράλι."

Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση ανάκαμψης καταθέτουν οι διεθνείς αγορές, καθώς η εικόνα των εταιρικών κερδών γίνεται ευνοϊκότερη και πληθαίνουν οι προβλέψεις για την «αρχή του τέλους» της κρίσης.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει ο τεχνολογικός κλάδος ανά τον πλανήτη, μετά τις ευχάριστες εκπλήξεις αμερικανικών κολοσσών, όπως η Intel και η ΙΒΜ, οι οποίες καταθετουν βελτίωση των εσόδων τους χάρη στην πτώση του δολαρίου που δίνει ώθηση στις εξαγωγές.

Τάσεις ανάκαμψης διατηρεί και ο χρηματοοικονομικός κλάδος, κατόπιν των αποτελεσμάτων κορυφαίων οίκων (όπως η JPMorgan και η Wells Fargo χθες στην Wall) που διασκεδάζουν τους φόβους για περαιτέρω μεγάλα πλήγματα εξαιτίας της κρίσης.

Η δήλωση του «γκουρού» των επενδύσεων Mark Mobius ότι «κοντεύουμε στην λήξη» της πιστωτικής κρίσης και ότι ο ίδιος αγοράζει τράπεζες αναδυόμενων αγορών υποστηρίζει την επενδυτική ψυχολογία.

Σημειώνεται ότι η Goldman Sachs αναβάθμισε τον στόχο της τιμής της Societe Generale (+2,5%) στα 93,5 ευρώ από 78 ευρώ και πρόσθεσε τον οίκο στην λίστα «conviction buy.»

Η Cap Gemini κερδίζει 1,5% ενώ νωρίτερα η LG Electronics ενισχύθηκε 2,6%.

Η Nokia κερδίζει 1,6%.

Η Roche υποχωρεί 2,4% μετά την ανακοίνωση μείωσης των πωλήσεων.

Μετά τα κέρδη πλησίον του 2% που απεκόμισαν χθες οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι συναλλαγές διαμορφώνονται «ψύχραιμες» το πρωί και ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,16% στις 6.056 μονάδες, ο DAX 0,31% στις 6.723 μονάδες και ο CAC 0,32% στις 4.870 μονάδες.

Η συνεδρίαση της Τετάρτης ολοκληρώθηκε με ισχυρότατη άνοδο στη Wall, καθώς τα υψηλότερα των προσδοκιών μεγέθη των JP Morgan και Coca Cola διασκέδασαν τις ανησυχίες για την ευρωστία των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου. Σημαντική άνοδο σημείωσαν οι χρηματοοικονομικές εταιρίες όπως οι JP Morgan, Citigroup, Bank of America και American International Group.

Ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 2,08%, ενώ ο Nasdaq με άνοδο 2,8% και ο S&P με 2,27%.

Για τις ασιατικές αγορές, ολοκληρώθηκε η τρίτη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου μετά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα κορυφαίων εταιρειών και τις προβλέψεις ότι η πιστωτική κρίση και τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε πλησιάζουν στο τέλος.

Τα κέρδη του δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού ανήλθαν στο 1,4%, ενώ ο Nikkei ενισχύθηκε 2%. Το βαρόμετρο της ιαπωνικής αγοράς από τις 17 Μαρτίου έως και σήμερα έχει ενισχυθεί 14%, κατορθώνοντας να καλύψει σημαντικό μέρος των απωλειών του από την αρχή του έτους

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v