Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη αγορών εν όψει "βροχής" ειδήσεων από ΗΠΑ

Οι ευοίωνες προβλέψεις της Intel συντηρούν τις τάσεις ανάκαμψης στις διεθνείς αγορές για 2η συνεδρίαση. Κέρδη και στα futures της Wall, όλα όμως παραμένουν ρευστά εν όψει πολλών και κρίσιμων εταιρικών και macro ανακοινώσεων.

Οι ευοίωνες προβλέψεις του τεχνολογικού κολοσσού Intel συντηρούν τις τάσεις ανάκαμψης στις διεθνείς αγορές επί δεύτερη συνεδρίαση. Κέρδη και στα futures της Wall, όμως όλα παραμένουν ρευστά εν όψει πολλών και κρίσιμων εταιρικών και στατιστικών ανακοινώσεων το απόγευμα.

Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφει ο τεχνολογικός κλάδος και τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού Nasdaq προοιωνίζονται άνοιγμα με άνοδο 1% και πλέον, κατόπιν της δήλωσης του επικεφαλής της Intel ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η οικονομική υποτονικότητα πλήττει τις πωλήσεις στις ΗΠΑ ή στην Ευρώπη.

Η Infineon κερδίζει 4,6% και η STMicroelectronics 2,3% στις ευρωπαϊκές συναλλαγές.

Ανάκαμψη εμφανίζει και ο τραπεζικός κλάδος, ειδικά μετά τη δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού κ. Gordon Brown ότι αν χρειαστεί θα υπάρξει νέα παρέμβαση για την αρωγή των τραπεζών.

Η Barclays ενισχύεται 1,9%, η Royal Bank of Scotland 2% και η HBOS 2,7%.

Κέρδη καταγράφουν και οι τομείς εμπορευμάτων καθώς το πετρέλαιο διαμορφώνεται σε νέα επίπεδα-ρεκόρ, στα 113 δολάρια, και τα επενδυτικά κεφάλαια εισρέουν διαρκώς στους κλάδους ενέργειας, μετάλλων και αγροτικών εμπορευμάτων.

Η Total κερδίζει 1,3% και η Shell 1%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,76% στις 5.951 μονάδες, ο DAX 0,7% στις 6.631 μονάδες και ο CAC 0,57% στις 4.808 μονάδες.

Η LVMH αντιδρά με άνοδο 4,4% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Αντιθέτως, η L'Oreal διολισθαίνει 6,1% κατόπιν ανακοίνωσης για αύξηση εσόδων α΄ τριμήνου κατά  2,1%, μικρότερη της αναμενόμενης.

Η TeliaSonera εκτινάσσεται 6,3% έπειτα από δημοσίευμα για πιθανή προσφορά εξαγοράς της.

Στη Wall Street αναμένεται έντονη συνεδρίαση, με πληθώρα ανακοινώσεων από το στατιστικό και το επιχειρηματικό μέτωπο.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου της J.P. Morgan Chase αλλά και της Coca Cola Company, της ΙΒΜ, της Wells Fargo και της eBay.

Μακροοικονομικά, θα ανακοινωθεί ο δείκτης τιμών καταναλωτή Μαρτίου, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής και οι δείκτες έναρξης κατασκευής οικιών, ενώ παράλληλα θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση Beige Book με τις εκτιμήσεις της Federal Reserve για την κατάσταση της οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v