Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: «Δράση τώρα» ζητούν οι τραπεζίτες

Η πιστωτική κρίση είναι τόσο ισχυρή ώστε κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει οι μικρές τράπεζες να «παγώσουν» πλήρως την παροχή στεγαστικών δανείων, όπως προειδοποίησαν τον Βρετανό πρωθυπουργό, Gordon Brown κορυφαίοι τραπεζίτες.

Βρετανία: «Δράση τώρα» ζητούν οι τραπεζίτες
Η πιστωτική κρίση είναι τόσο ισχυρή ώστε κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει οι μικρές τράπεζες να «παγώσουν» πλήρως την παροχή στεγαστικών δανείων, όπως προειδοποίησαν τον Βρετανό πρωθυπουργό, Gordon Brown κορυφαία στελέχη του κλάδου.

Σε επίσημη συνάντησή του με τους κορυφαίους τραπεζίτες του City, ο κ. Brown ενημερώθηκε για την «άσχημη» κατάσταση της βρετανικής τραπεζικής αγοράς, με τους τραπεζίτες να επισημαίνουν ότι «θα πρέπει να υπάρξει άμεση δράση προκειμένου να μην υπάρξουν καταρρεύσεις σχετικά μικρών τραπεζών».

Σημειώνεται ότι η βρετανική κυβέρνηση κατηγορείται ότι «άργησε να αντιδράσει» στην κρίση, με αποτέλεσμα το τραπεζικό σύστημα της χώρας να βρίσκεται αντιμέτωπο με «υψηλά προβλήματα και ανασφάλεια».

Σύμφωνα, δε, με την JPMorgan στο λονδρέζικο City θα υπάρξουν περί των 40.000 περικοπών θέσεων εργασιών, εκ των οποίων οι 28.000 θα αφορούν τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, εντός της επόμενης διετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v