Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ArcelorMittal: Αύξηση τιμών ΗΠΑ 250 δολ./τόνο

Η ArcelorMittal θα αυξήσει τις τιμές συμβολαίων χάλυβα στις ΗΠΑ κατά 250 δολ. ανά τόνο, προκειμένου να αντισταθμίσει την εκτίναξη στο κόστος της ενέργειας και του σιδηρομεταλλεύματος

ArcelorMittal: Αύξηση τιμών ΗΠΑ 250 δολ./τόνο
Η ArcelorMittal, μεγαλύτερη χαλουβουργία στον πλανήτη, σκοπεύει να αυξήσει τις τιμές ορισμένων συμβολαίων αποστολής ατσαλιού στις ΗΠΑ κατά 250 δολ. ανά τόνο, προκειμένου να αντισταθμίσει την εκτίναξη στο κόστος της ενέργειας και του σιδηρομεταλλεύματος.

Η επιπλέον χρέωση θα προστεθεί σε όλες τις παραγγελίες χάλυβα ψυχρής εξελάσεως που θα αποσταλούν από τις 5 Μαΐου και μετά, σύμφωνα με εσωτερικό μνημόνιο του εκτελεστικού αντιπροέδρου πωλήσεων του ομίλου.

Η ArcelorMittal επιχειρεί να εκμεταλλευθεί την παγκόσμια αύξηση της ζήτησης για να «περάσει» το αυξημένο κόστος του σιδηρομεταλλεύματος και των ενεργειακών προϊόντων.

Οι τιμές του χάλυβα ψυχρής εξελάσεως αυξήθηκαν στις ΗΠΑ στα 740 δολάρια ανά τόνο τον Μάρτιο από 665 δολ. ένα μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία ιδιωτικών ερευνών.
 
Οι τιμές για τον χάλυβα θερμής εξελάσεως, ενδεχομένως πλέον να ανέρχονται στο ρεκόρ των 1.000 δολ. ανά τόνο στην αγορά σποτ, σύμφωνα με δηλώσεις αναλυτών του κλάδου στο πρακτορείο Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v