Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά κέρδη δίνουν τον τόνο στις αγορές

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, ενώ το άνοιγμα της Wall Street αναμένεται ελαφρώς πτωτικό, εν όψει μίας ακόμη «φορτωμένης» με αποτελέσματα συνεδρίασης, με την Google να κυριαρχεί στην αντζέντα.

Σταθεροποιητικές τάσεις σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ήπια πτώση στο άνοιγμα της Wall Street, εν όψει μίας ακόμη «φορτωμένης» με αποτελέσματα συνεδρίασης.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες παραμένουν επί το πλείστον στα πράσινα, επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, αν και το μεσημέρι η άνοδος περιορίζεται εξαιτίας της απογοήτευσης από τα αποτελέσματα της Nokia (-2,3%).

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,16% στις 6.056 μονάδες, ο DAX 0,31% στις 6.723 μονάδες και ο CAC 0,32% στις 4.870 μονάδες.

Σημαντική άνοδο αποκομίζει στη σημερινή συνεδρίαση ο τεχνολογικός κλάδος, μετά τις ευχάριστες εκπλήξεις των αμερικανικών κολοσσών Intel και ΙΒΜ. Η Cap Gemini κερδίζει 1,5%, ενώ νωρίτερα στις ασιατικές συναλλαγές η LG Electronics ενισχύθηκε κατά 2,6%.

Ήπια ανάκαμψη εμφανίζει και ο χρηματοοικονομικός κλάδος, καθώς οι μέχρι στιγμής ζημίες των μεγάλων χρηματοοικονομικών οίκων αποδεικνύονται εντός των προβλέψεων.

Η δήλωση του «γκουρού» των επενδύσεων κ. Mark Mobius ότι «κοντεύουμε στη λήξη» της πιστωτικής κρίσης και πως ο ίδιος αγοράζει τράπεζες αναδυόμενων αγορών βοηθά την επενδυτική ψυχολογία.

Με άνοδο αντιδρά εξάλλου η Societe Generale (+2,5%) στην αναβάθμισή της από την Goldman Sachs.

Η Roche υποχωρεί 2,4% μετά την ανακοίνωση μείωσης των πωλήσεων.

Η Ericsson ακολουθεί τη Nokia και υποχωρεί 0,8%.

Τα βλέμματα στρέφονται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κορυφαίων αμερικανικών επιχειρήσεων το απόγευμα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή ανακοινώσεων από κορυφαίες εταιρίες όπως: Advanced Micro Devices, Ameritrade Holding, Bank of New York Mellon, E*Trade, Google, Harley-Davidson, Pfizer και United Technologies.

Και από το στατιστικό μέτωπο η συνεδρίαση είναι σημαντική, με στοιχεία για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, για τον σύνθετο δείκτη Conference Board και τον δείκτη Philadelphia Fed Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v