Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merrill Lynch: Υψηλές απώλειες, μείωση θέσεων

Πτώση της τάξης του 69% σημείωσε ο κύκλος εργασιών του αμερικανικού τραπεζικού ομίλου στο α’ τρίμηνο, διαμορφούμενος στο επίπεδο των 2,9 δισ. δολαρίων, με τις απομειώσεις ενεργητικού να φθάνουν στα 6,5 δισ. δολάρια.

Merrill Lynch: Υψηλές απώλειες, μείωση θέσεων
Πτώση της τάξης του 69% σημείωσε ο κύκλος εργασιών του αμερικανικού τραπεζικού ομίλου στο α’ τρίμηνο, διαμορφούμενος στο επίπεδο των 2,9 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα η Merrill Lynch ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας.

Οι απώλειες του ομίλου στο α’ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 1,96 δισ. δολάρια ή 2,19 δολάρια ανά μετοχή, ενώ προχώρησε σε διαγραφές ενεργητικού ύψους 6,5 δισ. δολαρίων. 

Πρόκειται για το τρίτο διαδοχικό τρίμηνο απωλειών του ομίλου, με τον επικεφαλής του John Thain, να έχει προχωρήσει στην πώληση μετοχών αξίας 12 δισ. δολαρίων στους τέσσερις μήνες που έχει αναλάβει τα ηνία του, προκειμένου να στηρίξει την κεφαλαιουχική επάρκεια της Merrill Lynch.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν ότι οι απώλειες του ομίλου θα διαμορφώνονταν στα 1,72 δισ. δολάρια, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Bloomberg.

Στις διαγραφές ενεργητικού περιλαμβάνονται 2,6 δισ. δολάρια που αφορούν την αξία ομολόγων στηριζόμενων στην αγορά στεγαστικών δανείων αλλά και εγγυημένων δανειακών υποχρεώσεων.

Τρία δισ. δολάρια αφορούν την μείωση της αξίας ασφάλισης ομολόγων, ενώ η εταιρεία προχώρησε και σε μείωση της αξίας μοχλευμένων δανείων κατά 925 εκατ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v