Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Μελετά μείωση δαπανών 20% τουλάχιστον

Ο κ. Vikram Pandit της Citigroup δεσμεύτηκε να μειώσει κάθετα τις δαπάνες κατά 20%, επιτείνοντας φόβους για δεκάδες χιλιάδες επιπλέον απολύσεις στη Wall Street και στη Citi.

Citi: Μελετά μείωση δαπανών 20% τουλάχιστον
Ο κ. Vikram Pandit, διευθύνων σύμβουλος της Citigroup, δεσμεύτηκε να μειώσει κάθετα τις δαπάνες του καταπονημένου χρηματοοικονομικού ομίλου κατά 20%, επιτείνοντας τους φόβους για δεκάδες χιλιάδες επιπλέον μειώσεις θέσεων εργασίας στη Wall Street και στη Citi του Λονδίνου.

Ο κ. Pandit, που ανέλαβε τα ηνία της Citi τον Δεκέμβριο, άφησε να εννοηθεί σε δηλώσεις του στους "Financial Times", ότι η μείωση των λειτουργικών δαπανών θα επιτευχθεί όχι μόνο με περικοπές θέσεων στο δυναμικό των 370.000 εργαζομένων αλλά και με βελτιώσεις στα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και με επικέντρωση στις βασικές δραστηριότητες.

Οι θέσεις του δείχνουν πως η Citi, που είναι πιθανόν να ανακοινώσει νέες μεγάλες ζημίες για το α΄ τρίμηνο σήμερα, θα περικόψει περισσότερες θέσεις εργασίας απ’ όσες αναμένεται.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι θα μειωθούν 25.000 θέσεις στους ερχόμενους μήνες, έπειτα από δύο χρόνια μεγάλης αύξησης των δαπανών, που είχαν ως αποτέλεσμα λειτουργικά κέρδη 61,5 δισ. δολ. το 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v