Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια πτώση ευρωαγορών λόγω τεχνολογίας και RBS

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι ευρωαγορές στον απόηχο της πτώσης σε Wall και Ασία, με πιέσεις στους κλάδους τεχνολογίας λόγω Texas Inst. και τραπεζών, με αφορμή την ΑΜΚ της RBS.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι ευρωαγορές στον απόηχο της πτώσης στην Wall Street και Ασία, με πιέσεις στους κλάδους τεχνολογίας λόγω Texas Inst. και τραπεζών με αφορμή την έκδοση της RBS.

Οι μετοχές υψηλής τεχνολογίας υποχωρούν υπό το βάρος των αποτελεσμάτων της Texas Instruments χθες, που δεν ικανοποίησε τις προβλέψεις και της ανακοίνωσης της Infineon Technologies (-3,2%) ότι ενδεχομένως να διαγράψει την αξία βραχίονά της κατά 1 δισ. ευρώ.

Η STMicroelectronics υποχωρεί 1,3%.

Πιέσεις ασκούνται και στους κατασκευαστές της Βρετανίας, κατόπιν υποβάθμισης του κλάδου από την Merrill Lynch.

Η Royal Bank of Scotland υποχωρεί 3,4% κατόπιν της ανακοίνωσης για έκδοση νέων μετοχών 12 δισ. στερλινών προκειμένου να τονώσει τα κεφάλαιά της.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,43% στις 6.027 μονάδες, ο DAX 0,44% στις 6.754 μονάδες και ο CAC 0,41% στις 4.889 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο υποχώρησε χθες μετά από τέσσερις κερδοφόρες συνεδριάσεις, εξαιτίας της διόγκωσης των ζημιών της Bank of America και της National City.

Το κλίμα βάρυνε περαιτέρω και το νέο ιστορικό υψηλό που κατέγραψε η τιμή του «μαύρου χρυσού», καθώς περιόρισε τις προσδοκίες για την κερδοφορία των αεροπορικών επιχειρήσεων και των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 0,19%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,16%. Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικράτησαν χθες ελαφρώς διορθωτικές τάσεις.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια ακολούθησαν πτωτικά, υποχωρώντας από τα υψηλά επτά εβδομάδων της προηγούμενης συνεδρίασης.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησε 1% , ενώ σε ανάλογη πορεία ο ιαπωνικός Nikkei αποδυναμώθηκε 1,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v